Четвъртък, 10 Авг 2023
 
Регионът

ВъВ Велинград събират разделно и опаковки

  09.05.2023 13:05             
ВъВ Велинград събират разделно и опаковки

За целта 153 контейнера са разположени на 51 места

Община Велинград сключи договор с ЕКОПАК-България и от 01.05.2023 г. изгради система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. На гражданите и гостите на Велинград на разположение са общо 153 контейнера с общ обем 229 500 литра, разположени на 51 места, определени от Общинска администрация – Велинград. Всяка точка съдържа:

– син контейнер тип „Иглу“– за събиране на хартиени и картонени опаковки;
– жълт контейнер тип „Иглу“– за събиране на пластмасови и метални опаковки
– зелен контейнер тип „Иглу“– за събиране на стъклени опаковки.
     Обслужването на контейнерите ще бъде извършвано по график- 4 пъти месечно за жълтите и сините контейнери и два пъти годишно за зелените контейнери /ако има нужда и по често/. Много важно е гражданите да знаят, че в един ден се обслужват само един вид контейнери. На обслужващите камиони ще има табели обозначаващи кой вид контейнери се събират в този ден, както и номера на безплатния „зелен“ телефон на ЕКОПАК, на който гражданите могат да сигнализират при нарушение.
Системата за разделно събиране ще се обслужва със специализирана техника –сметоизвозващ автомобил, оборудван с хидрокран и преса, който е снабден със сменяеми табели, указващи вида отпадъци и цвета на обслужваните контейнери по установения график.
Призоваваме всички жители и собственици на търговски обекти във Велинград да използват по предназначение наличните контейнери за разделно събиране, като по–обемистите кашони и бутилки трябва да бъдат сгънати или нарязани, с цел преминаването им през отворите на съдовете.
(Зн)

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички