Пазарджик

ОИЦ – Пазарджик отбеляза Деня на Европа и Европейската година на уменията

  09.05.2023 15:38             
ОИЦ – Пазарджик отбеляза Деня на Европа и Европейската година на уменията

С празнична програма, посветена на Деня на Европа, Областен информационен център - Пазарджик и Община Пазарджик отбелязаха 9 май. В рамките на два часа, на централния площад К. Величков (Тортата), се проведе концерт с различни състави на ОДК за всички гости и присъстващи на събитието.

В рамките на събитието ОИЦ – Пазарджик бе разположил открита приемна, на която експертите предоставяха актуална информация по Европейските фондове за споделено управление 2021-2027 г. В информационния ден се включиха и експерти от община Пазарджик, които работят по проект „По-чист въздух за Пазарджик“, по който ще могат да се сменят безплатно отоплителни уреди (печки, котли, камини) на дърва и въглища, с нови екологични отоплителни устройства (климатик, термопомпа и устройства изгарящи пелети) на кандидати, чиито имот е разположен в регулационните граници на населените места в община Пазарджик. Акцент беше поставен и върху проект „Родители в заетост“, който осигурява по-добър баланс между професионалния и личен живот на родителите чрез осигуряване на безплатна детегледачка, както и услуги за улесняване достъпа до заетост.

Целта на откритата приемна беше да се предостави експертна информация насочена към всички потенциални бенефициенти по програмите (общини, фирми, НПО, академична общност, работодателски и обучителни организации и др.), настоящи бенефициенти, широка общественост, младежи, медии и др. По този начин се затвърди ролята на центровете, които за поредна, единадесета година, провеждат национална кампания в която да напомнят на гражданите откъде могат да получат най-актуалната информация за европейски програми и проекти.

ОИЦ – Пазарджик  е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички