Спорт

Рая Пашова се класира за Европейското на сингъл и двойки, и на Европейското отборно

  12.05.2023 10:35             
Рая Пашова се класира за Европейското на сингъл и двойки, и на Европейското отборно

СОФИЯ. Бадминтонистката на Бадминтон скуош клуб Пазарджик Рая Пашова се класира на Европейското - на сингъл и двойки, както и на Европейското отлборно първенство, което предхожда личното.

На 10-11.05.2023 г. в зала “Европа”- София, се проведе квалификация за определяне на Националния отбор за Европейското първенство за юноши и девойки под 17 години Литва (04-12.08.2023 г). Участие взеха 10-те най-добри девойки и юноши от възрастите под 15 и 17 години, като във всяка дисциплина (единично,двойки и смесени двойки), борещи се за по две квоти във всяка от тях.
Рая Пашова спечели квалификацията на единично девойки и заедно с Десислава Каркадакова -НСА. Двете добиха правото да представляват България на единично девойки. На двойки девойки Рая Пашова с партньорка Д. Каркадакова спечелиха квалификацията и по този начин правото да играят и на двойки девойки.Другата класирала се двойка е Елена Попиванова/Виктория Попова-Първомай.
За силата и тежестта на квалификацията,която се проведе във формат всеки срещу всеки,е показателен и факта,че трикратната държавна шампионка под 17 години от преди един месец, Стела Стайнова-Стара Загора, не успя да се класира в нито една дисциплина,а същата съдба застигна и другата трикратна шампионка от тази година за девойки под 15 години Алтея Стоева-Стара Загора, коментира старши треньорът на Бадминтон скуош клуб Пазарджик Неделчо Кесов .
Стискаме палци на на нашето момиче на Европейското първенство през август в единично и двойки девойки,и на отборното Европейско първенство.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички