Регионът

Казанова и Арсен Люпен помогнали на Георги Връбчев за романа “Жените на другите“

  13.05.2023 08:15             
Казанова и Арсен Люпен помогнали на Георги Връбчев за романа “Жените на другите“

Преди часове в Пазарджик и във Велинград Георги Връбчев представи новата си книга – „Жените на другите“, и разказа любопитни факти за писането на романа.

"Жените на другите" (издателство "Планини") е история за взаимна нежност, шумни партита и лукс, криптовалути и акции, предателства и прошка, които разкриват деликатната природа на главния герой Тони Кис. Той не просто обича жените в момент на интимност и прилив на мъжка енергия, но показва, че цени човешките им достойнства. Действието в романа ще ви пренесе на българското Черноморие през лятото. Тъкмо тогава там е и Тони Кис – финансов експерт на свободна практика, млад, условно „пенсиониран за заслуги“. С вроден нюх към популярния напоследък свят на криптовалутите, но във ваканционно настроение за приключения, той се наслаждава на всяка глътка морски въздух, но една необичайна ситуация превръща следващите му дни в криминален сюжет с комични нюанси.

„Тази книга е по-различна от другите.  Всичко започна, когато участвах в конкурса „Българското слово без граници“. Със стихотворението „Юлско слънце“. То носи духа точно на този роман. Думата „юлско“ не е случайна, а идва от Джулая – аз съм си фен на „Юрая Хийп“. Същото лято бях на почивка със семейството си, четях биографията на „Кис“ и тогава ми дойде идеята за романа. Затова и героят се казва Тони Кис“, обясни Връбчев. За да изгради героя си, той четял и спомените на Казанова, и историите на Морис Льоблан за джентълмена-крадец Арсен Люпен. По темата за криптовалутите се консултирал с приятели, чел доста и в интернет. В един момент Тони Кис започнал сам да води повествованието и историята, колкото и слънчева и безгрижна да била тръгнала, започнала да се заплита…

Ако в другите книги на Връбчев звучи рок музика, тук „Кис“ не трябва да ви подлъгва -  музиката в тази история е лежерна и коктейлна.

„Обичам рока, но обичам и регето, обичам и Hoy на Глория Естефан…  Този роман е рокендрол без рокендрол – рокендрол е само като забавление и светоусещане“, усмихва се Връбчев. Няколко силни женски образа се преплитат в "Жените на другите" , а дали и как обогатяват Тони Кис всяка от тях, ще разберете, ако прочетете романа. Предстоят още много спирки на представянето на „Жените на другите“, а немалка част от тях, естествено, ще бъдат на родното Черноморие.

Какво пише в момента, питаме го.

„Дописвам един фентъзи роман – той е на един приятел, който си отиде твърде рано. Дал съм дума на родителите му. Но върви бавно и трудно, защото искам да вляза в стила му, а не да смачкам историята и да я направя своя. Наред с това обмислям и продължението на „Ерик“. Мисля, че ще се получи интересно“, усмихва се писателят.

Георги Връбчев е роден в гр. София, като завършва средно образование в ЕГ "Бертолт Брехт" - гр. Пазарджик, а след това  "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като нотариус в Пещера. Автор е на книгите "Някъде...там...някъде" (2008), "Акорди" (2021), "Ерик: Сказание за силата" (2022). Пише както проза, така и поезия, член е на Съюза на българските писатели. Връбчев е автор на текста за песента "Тервел" от албума "Великите владетели" на група "Епизод", както и на стихотворението "На Майка България", включено в италианския поетичен сборник "L`attesa"/"Очакване" (2021).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички