Пазарджик

Успех за гласовитата Ивана в Париж

  21.05.2023 08:58             
Успех за гласовитата Ивана в Париж

Сцената се осветявала в бяло, зелено и червено, докато пеели българските участници

Първо място, златна статуетка и два златни медала спечели Ивана Фердова от международния конкурс Les etoiles de Paris 2023. Тя е възпитаничка на Vocal Academy към Младежкия дом. Вокалната й педагожка Сийка Вълчева пък е получила диплом и медал за принос по световните сцени да се изявяват толкова успешно родни таланти.

Право да участва на форума във френската столица пазарджишкото момиче си завоюва на голям конкурс у нас. Става дума за меджународния „Абанико“, провел се в НДК през март. От него, освен с покана за Париж, Ивана се връща и

с две първи места и два златни медала

За Париж заминава с майка си. Сийка Вълчева я наставлява по телефона:

- Чувахме се непрекъснато – не скри тя. - Познавайки добре момичето, дори за миг не съм се съмнявала, че ще се представи прекрасно. Няма да забравя обаждането й, с което ми съобщи за постиженията си. Беше безкрайно развълнувана, скачаше, плачеше. Беше неописуемо.

А постиженията й действително заслужават адмирации. Тя е само на 15 години и за пръв път бе на голям световен форум.

Представете си какво е изпитала, когато е видяла голямата зала,

осветлението, международното жури, многото силни участници от различни държави. Тя обаче показа характер и доказа себе си.

Ивана е щастлива не само заради представянето си, но и от новите приятелства, които е завързала. Успяла е дори да разгледа забележителности във френската столица. Мис България 2022 пък й връчила наградите.

Организацията и отношението към българските участници от страна на домакините също са я трогнали.

Надпреварата се провела навръх Гергьовден

В чест на нашия празник, когато пеели българи в различните възрастови групи, сцената се осветявала в цветовете на трибагреника - бяло, зелено и червено. Било изключително емоционално.

За Ивана Сийка Вълчева разказа следното:

- Тя е част от Vocal Academy от две години. Много е талантлива и много амбициозна. Силна е по характер и отстоява мечтите си. Макар у хората, които не я познават, да оставя впечатление на скромен и тих човек, Ивана е много силна по характер. Бори се до край. Трудолюбието й я възвисява и й помага да успява. Защото

всеки може да притежава някакъв талант,

но не го ли развива, няма да жъне успехи. Ивана обаче работи упорито и знае какво иска.

Ивана е ученичка в езиковата гимназия „Бертолт Брехт“. Доказва се не само на сцената с микрофон в ръка, но и на училищната скамейка. Отлична ученичка е. Тя е пример за млад човек, който знае как да сбъдва мечтите си, подчерта Сийка Вълчева и благодари на „всички, които помогнаха на Ивана и мен да се случи тази приказка“.

Мила ТОДОРОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички