Пазарджик

Пазарджик празнува! /СНИМКИ/

  21.05.2023 13:18             
Пазарджик празнува! /СНИМКИ/

С празнична програма почитаме в деня на светите равноапостоли Константин и Елена отбелязваме празника на Пазарджик. Традиционно той започна с тържествена литургия в църквата "Св. св. Константин и Елена" и литийно шествие от храма до центъра на града. В него се включиха кметът на Пазарджик Тодор Попов, народни представители, областният управител Трендафил Величков, духовни лица и граждани. На площад „Константин Величков“ кметът издигна тържествено флага на Пазарджик под звуците на химна на града, а Знеполският епископ Арсений отслужи благодарствен водосвет и благослови Пазарджик и неговите жители.

"Днес е ден, в който отдаваме почит към нашите небесните пазители, и ден, в който категорично можем да заявим, че Пазарджик има поводи за гордост", започна словото си Тодор Попов и подчерта, че в навечерието на днешния празник бе открит най-високият светски паметник на светите равноапостоли Константин и Елена, а след няколко месеца предстои откриването на уникалния по своя замисъл парк "Градините на света", чието послание е за мир, разбирателство и хармония. "Градът ни се развива, благодарение на мечтите и надеждите на всеки един от нас и независимо от нелеките предизвикателства на времето, в което живеем, позитивизмът и желанието ни да вървим напред го превръщат в красив европейски град. Днес оправдаваме самочувствието на успели хора,защото обликът на града ни се променя, благодарение на усилията на всички. Пред нас е поредната динамична година, очакват ни предизвикателства, но аз съм уверен,че заедно ще се справим с тях", добави градоначалникът. Той традиционно връчи подаръци на децата, родени в празничния ден през последните 18 години. До момента на церемонията нямаше новородено в пазарджишките болници, а в последните две години също няма новородено на 21 май. Иначе традицията да се припознава първото родено в празничния ден, за "Дете на Пазарджик", датира от 1987 година. на както каза водещият на тържеството, актьорът Димитър Терзиев - дано днес да имаме близцнаци!

На сцената на плоад "Константин Величков" излязоха на Ансамбъл "Пазарджик", Ансамбъл "Сливен" и Капански ансамбъл- Разград. Празничният концерт започва в 20:00 часа на площад „Константин Величков”. За пазарджиклии ще пеят Миле Китич, Преслава и Трио „Вива”, а водещ ще бъде Дани Петканов. Очаква ни и зрелищна заря, с която да отбележим празника на любимия ни град. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички