Понеделник, 21 Авг 2023
 
Регионът

Международния ден на биологичното разнообразие отбелязаха заедно РИОСВ-Пазарджик и Община Брацигово

  22.05.2023 18:40             
Международния ден на биологичното разнообразие отбелязаха заедно РИОСВ-Пазарджик и Община Брацигово

РИОСВ-Пазарджик и Община Брацигово отбелязаха Европейския ден на "Натура 2000" и Международния ден на биоразнообразието с работна среща на заинтересовани страни на тема: "Натура 2000" –  ползи за природата и хората", която се проведе днес в заседателната зала на общината.

Срещата откри кметицата на Брацигово Надежда Казакова. В нея взеха участие експерти на РИОСВ-Пазарджик, БДЗП, Община Брацигово, кметовете на Исперихово, Равногор, Козарско и Розово, служители в кметства и читалища.

Презентацията на д-р Димитър Плачийски  –  отговорник „Природозащитни дейности“ в Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) представи политиките, свързани с биологичното разнообразие, подобряване на екологичното природозащитно състояние на естествени местообитания, възможностите, които екологичната мрежа предоставя, включително и в сектора - селско стопанство и социално-икономическия ефект от нея. Във времето за дискусия бяха изложени мнения и становища на различните заинтересовани страни и обсъдени конкретни проблеми при управлението на защитените зони от националната екологична мрежа в област Пазарджик. Участниците изразиха удовлетвореност от полезността на такива срещи за избягване на бъдещи конфликти.

(Цн)
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички