Регионът

Стрелча тържествено отпразнува 24 май

  25.05.2023 11:09             
Стрелча тържествено отпразнува 24 май

Тържествено 24 май бе отпразнуван в Стрелча и общината. В града по традиция изпълненият с деца, ученици, учители и граждани площад "Дружба" бе празнично суетен и цветен на най-българския празник.

В приветственото си слово по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност кметът на общината инж. Георги Павлов подчерта, че 24 май е преди всичко денят на нашата национална идентичност и на нашето достойнство.

Кметът използва празничния повод, за да поднесе благодарност към учителите на Стрелча за отговорността, която носят за бъдещето на страната и поздрави учениците и зрелостниците, които отстояват принципите на знанието въпреки модерните изкушения.

Както всяка година инж. Павлов връчи годишните награди на общината в системата на училищното образование и култура.

Наградените учители в предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование за 2023 г. са Цветана Борисова, Магдалена Стоева, Мария Дякова и Мариана Декова.

С призванието "Ученик на годината" бяха отличени Кристияна Козарекова, Ивана Иванова и Стойка Панова, съответно от IV, VII и XII клас.

Със силни аплодисменти бе посрещнат носителят на наградата "Деятел на културата" любимият на поколения стрелчани учител и всеотдаен творец Николай Иванов, а колективният приз бе връчен на екипа на Историческия музей.

Дългогодишният директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Ганчо Грозев получи най-престижното отличие за цялостен принос за развитие на образованието в община Стрелча.

Емоционална и затрогваща благодарност към педагогическите колективи и стрелчанската общественост поднесе Марияна Декова.

Тържествената част на празника завърши с вълнуващото обръщение на Ганчо Грозев към абитуриентите и с последвалата дългоочаквана церемония по прощаване на дванадесетокласниците с училищното знаме и любимите учители.

(Зн)


Свързани