Пазарджик

Монтират камери на 5 натоварени кръстовища

  25.05.2023 12:02             
Монтират камери на 5 натоварени кръстовища

ПАЗАРДЖИК. На пет от най-натоварените кръстовище ще бъде монтирано видеонаблюдение. Очаква се съветниците да гласуват предложението на следващата сесия и така да се реализиера отдавна обсъжданата идея и да се поставят необходимите технически съоръжения и камери за наблюдение върху стълбове от светофарните уредби и уличното осветление. Петте предложени кръстовища са това при старата автогара - между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Хан Крум”, между бул. „Христо Ботев” и ул. „Александър Стамболийски”, между бул. „Стефан Стамболов” и ул.”Димчо Дебелянов”,  между бул. „България” и ул. „Цар Шишман” и между ул. „Пловдивска” и ул. „Стефан Караджа”. Те са избрани на база анализ на пътнотранспортни произшествия, както и концентрация на ПТП с участие на пешеходци.

За идеята се говори още от 2019 г. Тогава кметът Попов поясни, че първоначално камери ще има на по-оживените места и възлови кръстовища, но поетапно системата ще се разширява. Очакванията са с нововъведението да се подобри дисциплината на водачите и да се намали престъпността.

В предложението, внесено от Попов, се казва, че "ОДМВР Пазарджик подготвя документи за възлагане на обществена поръчка с предмет „Изграждане на система за видеонаблюдение на 5 (пет) кръстовища в гр. Пазарджик”, финансирана със средства от Фонда за безопасност на движението. Междувременно полицията е отправила искане за даване на съгласие от Общината за използване на стълбовете от светофарните уредби и тези от уличното осветление в Пазарджик за монтиране на охранителни камери за видеонаблюдение, като за целта се сключи споразумение, договор или друга форма за изразено съгласие на Общината. Изграждането на видеонаблюдение е в интерес на обществото и цели предотвратяване на пътнотранспортни произшествия и запазване живота и здравето на населението, както се посочва още в мотивите към предложението.

ОД МВР се подготвя за възлагане на обществена поръчка за изграждане на система за видеонаблюдение. Тя ще бъде финансирана със средства от Фонда за безопасност на движението.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички