Пазарджик

Представят новото издание на “Страници от миналото на Пазарджик“ на Бистра Риндова в сряда

  26.05.2023 07:16             
Представят новото издание на “Страници от миналото на Пазарджик“ на Бистра Риндова в сряда

ПАЗАРДЖИК. Идната сряда, 31 май, от 18:00 часа в зала „Устрем“ на Младежкия дом официално ще бъде представено новото издание на книгата „Страници от миналото на Пазарджик“ /първа част/ на българския историк и генеалог Бистра Риндова.

Да припомним, че първото издание датира от 1995 г., а през месец април 2023 г., с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, книгата беше допълнена и преиздадена. Модератор на представянето е учителят по история Илия Михайлов, който даде идея за новата среща на читателя с отдавна превърналата се в библиографска рядкост книга.

"Страници от миналото на Пазарджик" е една от знаковите книги за града ни. Тя разказва за миналото на възрожденския Татар Пазарджик, за неговите личности и за събитията, които са част от историята на страната ни. Изследователският труд на Риндова е посветен на един от популярните квартали на Пазарджик по време на Възраждането – „Чиксалън“, както и на хората, формирали неговият облик. Авторът започва реализацията на идеята си по времето, в което тя е преподавател по български език в тогавашното милиционерско училище в града. Но интересът към историята я кара всеки ден тя да провежда редица срещи с хора от квартал "Чиксалън", да събира спомени и семейни фотографии.

Това ново издание на книгата няма да се продава. То ще е подарък за библиотеките, читалищата и училищата в града на Константин Величков.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички