Понеделник, 04 Сеп 2023
 
Регионът

Фонтаните в Пещера запяха, събитието се превърна в истински празник

  02.06.2023 10:20             
Фонтаните в Пещера запяха, събитието се превърна в истински празник

В 21:20 часа вчера водните струи на фонтана на пл. "България" се извисиха пред погледите на стотици събрани да присъстват на тържеството хора. Фонтанът ще има дневна, нощна и междинна програма, без и със мелодии. Конструкцията ще съчетава едновременно звук и светлина.

След реновирането, компрометираното съоръжение е възстановено до най- малкия детайл. Ремонтно-възстановителните дейности, продължили няколко месеца, включваха нова изолация на водното корито, подмяна на съоръженията, ново осветление, монтирано по съвременен начин и помпа. Използвана е съвременна автоматика.

Цветови комбинации, определени от компютър, допълват красивата водна атракция. Оборотна вода, прецизно пречиствана от филтърни съоръжения, се превръща във феерия от танцуващи цветни струи, благодарение на съвременна мощна помпа. Прецизно разположени дюзи, прожектори, воден пръстен и компютърни устройства осигурява възможност за синхронизацията между осветлението и музика.

На събитието снощи присъства общинското ръководство и Йордан Младенов - кмет на населеното място. Празничната обстановка допълваха известните Мишо и Христо, които изпълниха любими рок песни от сцената. Йордан Младенов подчерта, че новата визия на водното огледало ще придаде цялостен и завършен вид на площадното пространство и ще стане любимо място за пещерци и гости на града.

"Обърнати сме с поглед към бъдещето на Пещера. Ще продължаваме да се стремим градът да придобива още по нов и европейски вид. Вярвам, че тази малка атракция ще е изключително приятна за децата и моите съграждани. Ще си правят снимки тук, ще ги показват на своите приятели в други градове и ще се чувстват горди, че живеят в Пещера.", каза Младенов.

"Задължени сме да съхраним това, което е направено, и там, където е възможно, да го надградим. През последните години Общината реализира множество проекти за стотици лева финансирани през еврофондове и национално финансиране. Това което предстои да се направи в Пещера, отново ще докаже, че градът върви в правилна посока.", допълни Младенов.

От днес нови звуци ще огласят площада, водните струи ще разхлаждат минувачите спрели да чуят нежния воден ромон, а фонтанът ще ни припомня че кметът Младенов изпълни поредното си дадено пред жителите на града обещание.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички