Други

Деца от детските полицейски управления в областта гостуваха на ​Главна дирекция „Национална полиция“

  02.06.2023 14:29             
Деца от детските полицейски управления в областта гостуваха на ​Главна дирекция „Национална полиция“

Главна дирекция „Национална полиция“ отвори врати за 120 възпитаници на детските полицейски управления към РУ-Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Велинград и Септември. Поводът бе отбелязването на Международния ден на детето и приключването на първата учебна година на Детското полицейско управление.
Директорът на ГДНП приветства своите малки гости и им благодари за ентусиазма, с който вече цяла година учат в Детското полицейско управление. Това означава много за нас и показва уважението ви към труда на полицейските служители. Главен комисар Илков им пожела много настроение по време на ваканцията и им предложи, докато си почиват, да помислят и да напишат есе за безопасността на движението. Предложи им да опишат случки за неправилно поведение, на които са станали неволни свидетели.
Както се полага на днешния празник малките гости бяха изненадани и с подаръци – книжки за печати от 100-те туристически обекта, осигурени от Българския туристически съюз, петте детски полицейски управления получиха и по една топка от Центъра за бойно-приложен спорт на Академията на МВР. Заедно с тях бе и техният патрон – 4 годишният Наско, чийто баща загина при изпълнение на служебните си задължения. Той лично гостува на директора на главната дирекция, седна на стола, на който работи  и получи специални подаръци.
Децата с радост гостуваха на служителите от отдел „Специализирани полицейски сили“- СДВР и с ентусиазъм наблюдаваха действията на полицейските кучета и на конете от Конния ескадрон.  В ГДНП те имаха възможността да се запознаят със снаряжението на полицейските служители и със залата за видеонаблюдение на Пътна полиция, където проследиха процеса от заснемането на нарушения на пътя от камерите до налагането на съответните наказания. С нескрит интерес се срещнаха и със служителите от сектор „Специални тактически действия“, които им показаха как постъпват при обезвреждане и задържане на извършител на престъпление.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички