Понеделник, 04 Сеп 2023
 
Други

Призови места от 3 конкурса за „Чудесия“ в края на творческия сезон

  05.06.2023 12:53             
Призови места от 3 конкурса за „Чудесия“ в края на творческия сезон

Ръководителката Таня Димитрова с емоционално обръщение към децата, родителите и обществеността

Съставът спечели голямата награда на 20-ия юбилеен Международен детски етнофестивал “Децата на Балканите – с духовност в Европа” в Хасковски минерални бани, който се проведе на 1 юни. Фестивалът бе организиран от КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов”. Наградите на победителите бяха връчени от вицепрезидента на КНСБ Даниела Алексиева, председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева и кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Фестивалът събра близо 2000 деца и гости от България, Босна и Херцеговина, Молдова, Република Северна Македония, Сърбия и Черна гора. Той завърши с галаконцерт на номинираните изпълнители, като в него се включиха и участниците, отличили се по време на съпътстващия майсторски клас на Нели Андреева.

Два дни по-късно, се проведе четвъртото издание на Националния детско-юношески фолклорен танцов фестивал „С настроение под липите” в Стара Загора. Журито безапелационно отличи „Чудесия“ с първа награда за възрастова група до 14 години; Гран при и голямата награда на Кмета на Стара Загора за възрастова група над 14 години.

През уикенда се проведе Първи Frezco South Dance Championship Bulgaria, чийто домакин е град Пазарджик. В категория Български народни танци ПТС „Чудесия“ спечели първите места за всички възрастови групи Мини /до 8 години/; Деца /9-11 години/; Юноши /12-16 години/ и Младежи /над 16 години/. Съставът подели Гран при за Български народни танци с ПТС „Детство“.

Таня Димитрова отправи емоционално обръщение към възпитаниците си, техните родители, обществеността и горещо благодари на кмета на Пазарджик Тодор Попов, директора на Младежки дом Инна Церовска и целия екип, както и на всички, които са допринесли с партньорството си за успехите и развитието на ПТС „Чудесия“.

„Скъпи деца, изминахме дълъг творчески сезон, осеян с много награди и постижения! Благодарение на вас и вашите родители се осъществиха страхотни инициативи, мероприятия и конкурси!

Скъпи родители, поднасям за пореден път благодарност към вас, за подкрепата, разбирането и съпричастността!

Без вас върхът “ЧУДЕСИЯ” нямаше да бъде връх!!!

Нашите деца заслужават да бъдат на върха! Усилията и всеотдайния им труд ги водят до победите! Цяла България ги обича и им се възхищава, за публиката е чест да ги гледа и да им се наслаждава!

И ние с Димитър Димитров и Иван Илиев - бате Ванчо се чувстваме благословени именно с тези деца!

Не победите, а обичта е първото, което ни свързва и ни води напред. А успехите са еманация на силата и спойката по между ни. Вярата, че правим добрини, че правим красиви дела и най- вече, че работим за нашия роден Пазарджик!

Нека за Пазарджик и за Младежкия дом се говори, че са мястото където се раждат талантливи и успешни хора!“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички