Пазарджик

Съдия Веселка Златева-Кожухарова встъпи в длъжност като председател на Административния съд в Пазарджик

  05.06.2023 16:28             
Съдия Веселка Златева-Кожухарова встъпи в длъжност като председател на Административния съд в Пазарджик

Преди минути съдия Веселка Златева-Кожухарова встъпи официално в длъжност като председател на Административен съд-Пазарджик. Съдия Златева-Кожухарова, която оглавяваше Районния съд в Пазарджик, от края на миналата година правораздава в Административния съд и участва в конкурс за спечелване на длъжността „Административен ръководител”.

Гости на церемонията бяха председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, съдията от ВАС Стефка Кемалова, членът на ВСС Цветинка Пашкунова, бившият председател на Административен съд-Пазарджик и настоящ на Административен съд-Пловдив Мариана Шотева, административният ръководител на Окръжния съд Елеонора Серафимова и зам.-окръжният прокурор Васил Малинов (окръжният прокурор Албена Кузманова е в чужбина, но изпрати поздравителен адрес), председателите на районните съдилища в Пазарджишки съдебен район – съдия Емилиан Венчев от РС-Панагюрище, съдия Атанаска Павлова от РС-Пещера, съдия Лилия Терзиева-Владимирова от РС-Велинград и съдия Цветанка Вълчева от РС-Пазарджик.

„Както се казва, успяхме да откраднем един качествен кадър от общите съдилища – за това благодаря на колектива, че я припозна като свой лидер и административен ръководител”, с усмивка коментира председателят на ВАС Георги Чолаков, който поздрави съдия Златева-Кожухарова . „За мен е изключително приятно да присъствам на тази церемония. Денят е 5 юни, Свети Дух. Смятам, че има някаква символика в това. След като кандидатурата на съдия Златева бе издигната от всички съдии в този съд, тя е приета от колектива и смятам, че тя ще има една изключително успешен мандат, който зависи от всички колеги в АС-Пазарджик. Пожелавам й да продължи това, което свърши съдия Шотева – тя положи основите за новата сграда. Този съд най-накрая има нужда от свой дом. Пожелавам й да съхрани прекрасният дух на колективизъм и Административен съд-Пазарджик да бъде лицето на правосъдието в административната му част в този град и район. Пожелавам й много здраве, много оптимизъм и повече нормалност във всяко едно отношение”, каза още председателят на ВАС преди да подпише акта за встъпване заедно с Веселка Златева-Кожухарова.

„Безкрайно вълнуващ момент. Така се стекоха нещата, че спечелих конкурса след като колегите издигнаха моята кандидатура – за което ви благодаря. Благодаря ви за доверието и за това, че ме приехте. От първия си миг тук, се чувствам у дома си. Нито за ден не съм имала колебания дали направих правилния избор. Ще дадем на обществото това, което очаква от нас – бързо и качествено правораздаване. Ще продължим да издигаме авторитета на съда като независима и безпристрастна институция. Благодаря на съдия Шотева, че ми предава един прекрасен колектив. Благодаря на съдия Кривиралчева, че бе с мен от първия ден като временно изпълняващ функциите „административен ръководител” и направи всичко, за да се чувствам добре на мястото си ”, каза развълнуваният административен ръководител.

Съдия Десислава Кривиралчева поздрави от името на целия колектив новия председател и връчи цветя и подарък – „да подписва всички важни документи”. Но допълни, че колективът има и очаквания – да работят в хармония и разбирателство, и в нова сграда още през настоящия мандат.

Съдия Мариана Шотева също поздрави колежката си. „Още веднъж – добре дошла! Пожелавам най-вече здраве. И да продължиш всичко, което сме направили. И както се казва – мъдростта на вековете дано да бъде с теб”, пожела съдия Шотева и подари символично декоративни бухалчета на наследничката си на поста.

Поздравления и цветя имаше и от останалите гости.

Пред журналисти съдия Златева-Кожухарова коментира: „Пред новото ръководство стои предизвикателството да бъде построена новата сграда. На 1 март бе предвидена първата копка, но поради проблеми с комуникацията с ръководството на БИЛЛА се отложи за няколко месеца. Надявам се до 2 месеца да има яснота кога ще започне изграждането… Другото важно предизвикателство е въвеждането на електронното правосъдие. Администртивен съд-Пазарджик витаги е бил новатор в това отношение, още повече, ние сме пилотен съд по въвеждане на новата програма ЕДИС и ще продължим да сме такъв до окончателното внедряване на програмата във всички съдилища”, допълни съдия Веселка Златева-Кожухарова.

„Радвам се, че именно това е новият административен ръководител. Със съдия Златева се познаваме още от стажантските си години”, коментира пред репортери и доскорошният председател на АС-Пазарджик съдия Мариана Шотева. „Познавам я не само като добър професионалист, но и като добър човек. Аз винаги съм казвала, че на първо място е човешкият фактор, а тук колективът е едно голямо семейство - и когато идва такъв човек, ще се случат нещата. Оставям един колектив, който е изключително добре работещ – и това се вижда и по отчетите. Колектив, който е влязъл като първи съд в електронното правосъдие. Един колектив и съд за пример. С административен ръководител за пример, какъвто се надявам да бъде съдия Златева. Да поеме това „семейство” така, както би го направил един истински лидер.”

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички