Четвъртък, 14 Сеп 2023
 
Пазарджик

Състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”събра отборите на 4 училища

  06.06.2023 17:59             
Състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”събра отборите на 4 училища

Състезание под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” се проведе днес в Пазарджик. Реализирането му е съвместна инициатива между Областна дирекция на МВР, Районно управление-Пазарджик, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни (МКБППМН) и непълнолетни в Община Пазарджик.

В зала „Устрем” на Младежкия дом в областния град се събраха отборите на ОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Проф. Иван Батаклиев”, СУ „Георги Бенковски” и СУ „Георги Брегов”. Шестокласниците премериха сили с четири състезателни етапа, които включваха викторина, подреждане на пъзели с пътни знаци, решаване на кръстословица и обсъждане на реален казус от училищния живот.

Техните знания, умения и креативност при вземането на решения бяха оценявани от жури съставено от Гергана Табакова – директор на Дирекция „Образование и култура” в общинската администрация, главен инспектор Ненко Годжевъргов – началник на РУ-Пазарджик, инспектор „Вера Божилова” от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Пазарджик, подпомогнати от Бисерка Трайкова – секретар на МКБППМН.

Между състезателните етапи се изявиха мажоретките от мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс.

В края на състезанието служители от сектор „Разследване” и „Охранителна полиция” при РУ-Пазарджик демонстрираха полицейски техники при задържане на въоръжен извършител на престъпление.

Всички участници получиха купи и подаръци, като и пожеланията на полицаите за безгрижна и безопасна лятна ваканция.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички