Регионът

Откриха паметника на Страхил войвода във Ветрен

  24.09.2023 11:16             
Откриха паметника на Страхил войвода във Ветрен

ВЕТРЕН. Тържествено бе открит паметника на Страхил войвода в града. Изготвянето на проекта и изработката на паметника е дело на професор Стефан Лютаков, който е с ветренско потекло. Главен инициатор за построяването на паметника е покойният художник и общественик Васил Байлов. На събитието присъстваха авторът проф. Лютаков, кметът на общината Васка Рачева, председателят на Общинския съвет Кирил Тодорин, бившият кмет на общината Марин Рачев, кметове на населени места, съветници, които поздравиха професора и кмета на Ветрен Радослав Лютаков за завършването на похвалното дело.
"Благодаря на учениците от училището, които се включиха в програмата за откриването. Благодаря на гайдарски състав "Страхил войвода" и на всички жители и гости, които уважиха това паметно за Ветрен събитие.

Приветствия отправиха кмета на община Септември Васка Рачева, председателя на Общински съвет Кирил Тодорин, професор Стефан Лютаков, дъщерята на покойния художник Васил Байлов и общественици. Беше отслужена заупокойна молитва.

Кметът на Ветрен Лютаков се обърна към множеството с думите: Искрени благодарности за всички хора, които се включиха с парични дарения, за да се осъществи построяването на този паметник. Благодарност на Община Септември с кмет Васка Рачева и на Общински съвет град Септември, които откликнаха на молбата на инициативния комитет и гласуваха да бъде преведена исканата от тях парична сума. Народ знаещ от къде идва, значи знае къде отива. Не е възможно да се забрави, че ние ветренци сме хора с отколешни традиции, бит и култура носещи в себе си познанието на времето. И само ако уважаваме традициите и миналото ще можем да вървим към бъдещето, удовлетворени от настящето."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички