Крими

Първо в “Знаме“: Убиецът от Пазарджик сам се предал на полицията, в момента показва къде е хвърлил ножа

  01.10.2023 11:37             
Първо в “Знаме“: Убиецът от Пазарджик сам се предал на полицията, в момента показва къде е хвърлил ножа

Извършителят не е хладнокръвен улбиец в никакъв случай, категоричен е адвокат

ПАЗАРДЖИК. Задържаният снощи 18-годишен Николай Райчев сам се е предал на полицията, научи „Знаме“. В момента той съдейства на полицията и показва на криминалистите къде точно е изхвърлил ножа. А именно - в близкото до Пазарджик село Паталеница, откъдето е минал след като се укрил от местопрестъплението.

Райчев наръга смъртоносно 21-годишният Ангел Здравков в квартал „Запад“ около 19 часа в петък.С лед спречкване на улицата единият младеж извадил нож и пробол другия. На път към болницата пострадалият Ангел е починал. Извършителят напуснал с лек автомобил местопрестъплението и се укрил.

„За неговото локализиране и издирване е сформиран екип от криминалисти при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Пазарджик. В резултат на усърдна и интензивна работа за малко повече от 24 часа и със съдействието на служители от ГДНП-София младежът е засечен и задържан на територията на столицата“, съобщиха от МВР.

С редакцията обаче се свърза известен пазарджишки адвокат, който заяви, че около 20 часа снощи Николай Райчев му се е обадил по телефона и го попитал какво да прави.

„С момчето се познаваме. Беше уплашено. Казах му, че е най-разумно да се предаде на полицията, защото иначе ще бъде търсен с европейска заповед за арест и червена бюлетина. И снощи с брат му и двама полицаи от ОД МВР-Пазарджик отидохме до София в квартирата, където той ни чакаше. И този човек съвсем не е хладнокръвен убиец, както се опитват да го изкарат много хора и медии, а уплашено момче, което е извършило непоправима трагедия. Сега той съдейства на полицията и това също е красноречиво. Жалко за погубения човешки живот“, коментира адвокатът пред наш репортер.

Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички