Крими

Двама очевидци на убийството! Предал ли се е Никола Райчев или не?!

  03.10.2023 13:58             
Двама очевидци на убийството! Предал ли се е Никола Райчев или не?!

ПАЗАРДЖИК. В момента Окръжният съд заседава по искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 18-годишния Никола Райчев. Той е обвинен в предумишленото убийство на 21-годишния Ангел Здравков в квартал „Запад“.

Какво реши съдът четете ТУК.

Наблюдаващият прокурор Теорги Кацаров заяви пред съдия Димитър Бишуров, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е автор на убийството, както и че той можеда се укрие или да извърши друго престъпление, ако му бъде взета по-лека мярка от ареста. Прокурор Кацаров се обоснова с това, че Райчев е избягал след извършване на убийството, изоставяйки колата си, укривал се в София и не се е предал сам (това той заяви и вчера на брифинга в отговор на въпрос на „Знаме“).Освен това срещу него е имало досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода (прекратено е, както бе оповестено вчера), а и има данни от чат на Райчев с трето лице, че същият е агресивен. 

Напротив – защитникът на обвиняемия – адвокат Лъчезар Кръстев, подчерта, че доверителят му е избягал под въздействие на ужаса от стореното, а след това се е предал сам и е съдействал на разследващите (вчера писахме, че Райчев е завел криминалистите на място между Мокрище и Паталеница и им е посочил къде е изхвърлил ножа). Преди това пък друг пазарджишки адвокат коментира пред „Знаме“, че той и братът на Райчев са отишли с полицаи в София след като последният се е съгласил с тях, че трябва да се предаде и е казал местонахождението си. Днес в залата влезе служебен защитник Соня Крайчева, но тя бе освободена от съда, тъй като обвиняемият се възползва от услугите на адвокат Лъчезар Кръстев.

В случая не е толкова важно за обществеността предал ли се е обвиненият в убийство или не - притеснително е обаче коя от двете страни изкривява фактите, които лесно ще излязат наяве в хода на съдебното следствие.

В съдебната зала стана ясно, че има двама очевидци на убийството. 

"Присъединявам се от думите на защитника си. Не исках да се крия", каза Райчев. В кулоарите на съда той не отговори на журналистически въпроси дали съжалява и предумишлено ли е убил Ангел Здравков.  

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички