Понеделник, 05 Фев 2024
 
Избори Пазарджик

Тодор Попов: Приемаме загубата - трябва да уважаваме мнението на хората /ОБНОВЕНА/

  06.11.2023 13:18             
Тодор Попов: Приемаме загубата - трябва да уважаваме мнението на хората /ОБНОВЕНА/

Преди минути досегашният кмет на община Пазарджик Тодор Попов и кандидат за пети мандат от МК "Новото време" даде пресконференция.

"Както казах и след първия тур – резултатите са такива, каквито са. И всички ние трябва да ги приемем, а аз искам да направя две неща. Първо, да благодаря на всички, които излязоха да гласуват – защото да се гласува е важно. И второ, разбира се, да благодаря на всички, които ме подкрепиха".

С тези думи Попов откри брифинга. И допълни: "За нас подкрепата не е малка, независимо, че загубихме състезанието за общината. Имаме най-много съветници, имаме най-много кметове на селата (10 съветници и 28 кметове, б.р.). Но хората категорично казаха: „Стига толкова за Пазарджик!”. Ние трябва да уважаваме мнението им. Аз съм се научил за толкова години да уважавам хората. Затова приемаме загубата и искаме да честитим победата на новия избран кмет на Пазарджик. Да му е честито на г-н Куленски. И дупе да му е яко, както се казва. Защото, в крайна сметка управлението е сложен процес. Не е само да се хейти в интернет. Изисква много качества, изисква силен екип, изисква визия и лидерство. Затова силно се надявам той да притежава тези качества и да надгради това, което ние сме постигнали за тези години за нашата община. Това е, което искам да споделя с всички вас. Не искам да коментирам машини. Не искам да коментирам бюлетини. Никой не може да управлява, ако няма доверието на хората. Никой не може да си мисли, че нещо може да се промени с жалби, мрънкане, с дуднене… Имаме нова ситуация в нашата община и аз силно се надявам тя да върви напред. Защото би било жалко, ако всичко това, което ние успяхме да направим благодарение на усилията на всички хора в тоя град, бъде разсипано. И силно се надявам това да не се случи", каза Попов. И допълни, че

още не е решил дали да остане в местната власт като общински съветник

"По отношение на моята скромна персона, ще помисля тези дни и ще реша дали да остана като общински съветник. Защото считам, че мога да бъда полезен с опита и с експертизата, които имам – каквото и да си говорим, аз съм човекът с най-голям опит и с най-голям поглед върху нещата за това как трябва да работи и функционира една общност. Но искам категорично да заявя, че моето отношение към Пазарджик, свързано с публично управление в качеството ми на кмет в бъдещето приключи. Всеки трябва да знае кога да спре", коментира Тодор Попов. На въпрос на журналисти отхвърли категорично възможността евентуално да бъде председател на местния парламент. И допълни, че животът продължава. "Моето можене никой не може да ми го вземе. Затова ще се концентрирам към личностно развитие – ще обърна малко повече внимание на мен", каза досегашният кмет на Пазарджик.

За причините за загубата

Аз не съм политолог или социолог, за да правя такива анализи. Хората така са решили. Политиката е резултативна дейност, както и всичко в живота. Получаваш резултат, доверие – управляваш. Може би вече в един момент малко съм им дотегнал на хората. Това не са малко години. Аз съм от 24 години в политиката на местно ниво. И е нормално вече „старите кучета-медалисти” да ги сменят с по-млади. Много се моля, повярвайте ми, защото съм си оставил 20 години от живота тук, искам тези момчета да не баталясат нещата. Истински искам и ще стискам палци. Защото нашият град постигна много във всички сфери и това е видно за всички. Но в един момент хората казаха: „Стига толкова”. Аз казвам: „Окей. Скъпи съграждани, благодаря ви за доверието през тези години”

За администрацията

"Поздравявам всички кметове на населени места, всички колеги-общински съветници, които бяха избрани. Общинският съвет е пъстричък и голямо усилие ще коства на новоизбрания кмет да направи мнозинство, което е работещо. Повярвайте ми, трудно може да се работи без да имаш подкрепата на Общинския съвет и на кметовете на населените места", увери Попов. "Аз днес имам среща и с кметовете на населените места, и с колегите-съветници и ще ги помоля емоциите да не взимат  превес над разума. Ще ги помоля всички да останат. Защото голяма част от тях искат да си тръгнат. Трябва да сме отговорни пред града си. Тук „Тодор Попов”, „Иван Петров”, „Стоян Иванов” – нямат никакво значение. Има значение нашият си град – вн крайна сметка ние всички ще останем да живеем тук – поне такива са моите планове в следващите години. Двадесет години от живота ми минаха тук – това е половината ми съзнателен живот. Нито има от какво да се срамуваме, нито има от какво да се страхуваме. Силно се надявам да не попаднем пак в ситуацията от следващия понеделник Тодор Попов пак да е виновен за всичко. Силно се надявам тия момчета, които хората избраха, бързо да си направят екипите и да започнат да работят всеотдайно. Те трябва да си дават сметка, че от следващия понеделник – мисля, че тогава беше датата за полагането на клетва, носят пълната отговорност какво ще се случва оттук нататък в населените места на общината. И оправданията с Тодор Попов, както най-вероятно ще се случи, няма да им помогнат. Но аз съм свикнал през тези години да казвам това, което мисля, без да ме е страх или срам. Така трябва да се прави в живота - трябва да си мъжко момче. Да се надяваме, че ни чака нещо по-добро.Аз силно се надявам и вярвам. Човек трябва да знае да губи с достойнство. Ние сме еманация на доверието – който събере най-много, той ще управлява. Историята ще дава оценка на моите мандати. А и за да оцениш нещо, трябва да имаш с какво да го сравняваш. Като поуправляват малко уважаемите колеги, всички ние ще преценим кой е управлявал по-добре. Дано те да ни надминат! Пожелавам го от сърце", подчерта Попов. Преди малко всички колеги бяха тук, казах им, че ако искат да останат, да го направят. Да нямат сантимент към мен, въпреки че сме като едно голямо семейство през тези години. Не знам дали ще ги оставят и силно се съмнявам, че те ще искат да останат  Надявам се да го направят, защото при уважаемите колеги не видях екип – но може и да имат. Дано! Защото положението във всички общини, и в държавата, не е розово. За съжаление в държавата нещата са доста, доста, доста… спрели."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички