Регионът

Във Велинград новоизбраните кметове и общински съветници се заклеха тържествено

  13.11.2023 18:56             
Във Велинград новоизбраните кметове и общински съветници се заклеха тържествено

На тържествена сесия, насрочена от Областния управител на област Пазарджик г-жа Валентина Кайтазова, новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва. Д-р Костадин Коев встъпи в трети пореден мандат като кмет на община Велинград. Събитието бе уважено от народния представител Васил Тодев и зам.-областния управител Стефан Димитров.

ВрИД кмет на община Велинград г-жа Светла Томова в началото се обърна към присъстващите с думите „Жителите на община Велинград се довериха на вас на местните избори и от днес всички вие носите отговорността за развитието на нашата община. Пожелавам мирен и разумен мандат и нека има обединение в името и с поглед към бъдещето”.

Първото тържествено заседание по традиция бе водено от най-възрастният съветник – Александър Даскалов. Той изрече тържествената клетва в която д-р Коев, новите общински съветници и кметове на кметства се заклеха да спазват Конституцията и законите на Република България и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Велинград и да работят за тяхното благоденствие. След това всички подписаха клетвените си листове пред областния управител г-жа Кайтазова. Председателят на Общинската избирателна комисия Гергана Владимирова изчете решенията на ОИК за избор и имената на всички общински съветници и кметове и след клетвата връчи удостоверенията на всички.

Д-р Костадин Коев получи за трети път символите на местната власт – огърлицата и ключа на Велинград. Г-жа Томова му ги връчи с думите „За мен е чест да Ви връча символите на доверието, честността, просперитета и справедливостта! Носете ги с чест и достойнство! Работете със здрава ръка, неизчерпаема енергия, непоколебимо и самоотвержено в името на хората в нашата община.”

Кметът Коев се обърна към всички в препълнената голяма заседателна зала така „Благодаря на всички жители на община Велинград, че направиха своя избор. Благодаря на тези които ми се довериха за трети пореден път. Благодаря за огромното доверие, което ми гласуваха. За мен то е голяма отговорност, затова Ви уверявам, че ще направя всичко възможно да го оправдая. В живота си съм се убедил, че няма нужда от много приказки, а от упорита работа.“ Той призова всички да работят за просперитета на нашата община и пожела успешен мандат на кметове и съветници.

В деловата си работа тържествената сесия продължи с избор на председател на Общинския съвет. С тайно гласуване с 26 гласа „за“ за председател на местния парламент беше избран г-н Димитър Гечев.

След това в кметския кабинет енорийски свещеници отец Антон и отец Иван отслужиха водосвет за здраве, благоденствие и просперитет на община Велинград.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички