Четвъртък, 29 Фев 2024
 
Други

Доброволците от детските полицейски управления - с много награди в София

  30.11.2023 12:41             
Доброволците от детските полицейски управления - с много награди в София

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик с много награди и изключително активно участие в Националния конкурс за рисунка „Аз и детското полицейско управление”. Тържествената церемония по награждаване на отличилите се деца се проведе вчера в Националния дворец на децата в София. На него присъстваха заместник министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, директорът на ГДНП-МВР главен комисар Атанас Илков, заместник началникът на отдел „Пътна полиция” комисар Мария Ботева и началникът на сектор „Детска престъпност” в ГДНП главен инспектор Петър Петров.

По регламент участниците бяха разделени в две възрастови групи: 2-4 клас и 5-6 клас. Във всяка една от тях бяха присъдени три трети, две втори и една първа награда. От всичките 96 рисунки, изпратени в конкурса, една бе отличена със „Специална“ награда, децата получиха още грамота и предметна награда, осигурени от Главната дирекция „Национална полиция“. Те бяха приятно изненадани и с поздрави от възпитаниците на различните клубове в Националния дворец на децата, а във фоайето на сградата бе организирана изложба от картините на младите художници. Доброволците от училищата в нашия регион изпълниха пред публиката и специално написан химн за „Детско полицейско управление”.

Съвсем очаквано учениците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик взеха активно участие в цялостното реализиране на програмата и в конкурсната надпревара. За тях срещата в столицата се оказа двоен празник, тъй като на нея бяха наградени и победителите в областния конкурс за есе на тема: „Знам ли правилата за безопасност и какви правонарушения видях през лятото“.

Припомняме, че на 1 юни 2023 г. доброволците от пазарджишка област посетиха Главна дирекция „Национална полиция” и се запознаха с дейността на полицейските служители. Тогава главен комисар Атанас Илков им постави задача да напишат есе, а пет месеца по-късно. тричленно жури оцени изпратените 49 есета и отличи най-добрите шест от тях. На тържествената церемония присъстваха ученици, техните учители и директори на учебни заведения, служители от ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград и Септември, които пряко отговарят за реализирането на националната превантивна програма „Детско полицейско управление”.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички