Крими

Полицейският бюлетин на 8 януари 2024 г.

  08.01.2024 12:45             
Полицейският бюлетин на 8 януари 2024 г.

Двама са задържани заради това, че умишлено пречат на полицейски служители на изпълнят задълженията си по служба. Случката се разиграла в събота вечер на една от улиците в пазарджишкото село Мало Конаре. В района на кръстовище екип от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик извършвал контрол над водачите на автомобили преминаващи през населеното място. Униформените спрели за рутинна проверка лек автомобил „Фолксваген“ с водач 51-годишен жител от същото село. Те установили нарушение на Закона за движение по пътищата и предприели съставянето на акт. Водачът обаче категорично се възпротивил на това, започнал да пречи на полицаите да изпълнят служебните си ангажименти и дори и при опит да го отстранят от служебния автомобил счупил задното стъклопочистващо устройство на патрулния „Опел“. Към полицаите приближил и 23-годишен мъж от същото село, който бил познат на шофьора. Той също започнал да се намесва в разговора, да вика и умишлено да възпрепятства работата на органите на реда. В резултат на това и двамата мъже били задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Те са криминално проявени, а спрямо тях е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Жител на велинградското село Драгиново е заловен, след като намушкал с нож своя съселянин. Сигнал за случилото се бил подаден в петък следобед в РУ-Велинград от жител на същото село. Към мястото незабавно били насочени екипи на управлението. Полицаите установили, че между 57-годишен драгиновец и негов 68-годишен съселянин възникнал скандал. В резултат на това по-младият нанесъл прободна рана с нощ в тялото на опонента си. Пострадалият бил транспортиран във Велинград, където бил прегледан и освободен за домашно лечение. Служителите на РУ-Велинград задържали нападателя и иззели оръжието на престъплението. По случая се води бързо производство под наблюдението на прокурор от Териториално отделение-Велинград на Районната прокуратура в Пазарджик.

Авторка на домова кражба е установена и задържана от криминалисти от РУ-Пазарджик. В средата на декември апаш проникнал в жилището на 72-годишна жителка на пазарджишкото село Огняново. От секцията в хола апашът отмъкнал портмоне със сумата от 180 лева. С работата по случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. След близо половин месечно разследване те изяснили, че автор на посегателството е 46-годишна жена от Пещера. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Двама водачи шофирали под въздействието на наркотици са установени и задържани през уикенда. В събота вечерта при рутинна проверка автопатрул на РУ-Велинград установил, че 19-годишен младеж от село Долна Дъбева е зад волана на „Мерцедес“ под въздействието на дрога. Аналогичен е и случая с 27-годишен мъж от септемврийското село Варвара. Той управлявал джип „БМВ“, а пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. И двамата водачи са дали кръв за химичен анализ. Те са задържани за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления във Велинград и Септември. По случаите са образувани бързи производства.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички