Спорт

Любо Пенев изведе 20 играчи за първа тренировка на Хебър, пълна мъгла за бъдещето на тима, пари няма

  08.01.2024 14:45             
Любо Пенев изведе 20 играчи за първа тренировка на Хебър, пълна мъгла за бъдещето на тима, пари няма

ПАЗАРДЖИК. Преди минути Любо Пенев изведе за първа тренировка 20 футболисти на Хебър, с което се сложи и началото на лагер-сбора за зимната подготовка на представителния футболен градски тим. Тя изцяло ще протече в домашна обстановка, като през първата седмица тренировките ще са едноразови. И треньорски щаб, и играчи, са притеснени заради липсата на пари. „Все още сме тук, но не е ясно до кога”, коментираха футболисти. Все още никой не е разтрогнал официално. Треньори също са на „стенд бай”, защото чакат заплати за последните три месеца на 2023-а година. На първия сбор за 2024 г. се явиха всички досегашни футболисти на отбора с изключение на Марсел Канади. Той има принципна договорка да разтрогне контракта си със "зелените" по "взаимно съгласие" и като свободен агент да си търси нов тим.

В заниманието на клубна база "Георги Бенковски" се включи възстановяващия се от операция на коляното нападател Октай Хамдиев, който ще продължи да се готви по индивидуален план. Друг трайно контузен - Николай Николаев проведе лека тренировка във фитнеса, докато Мартин Михайлов въобще не се съблече по екип, тъй като има проблем с глезена.

Преди началото на първото занимание плакати с призив за оставки на ръководството бяха опънати от фен на „зелените”.

В първите два дни отборът ще се готви на групи заради провеждане на функционални и медицински изследвания. На този етап в лазарета на тима остават Николай Николаев и Мартин Михайлов, които все още се възстановяват от травми, получени през есенния полусезон. Напълно възстановен е Николас Пенев, който пропусна последните няколко мача на Хебър за 2023 г. поради контузия.

Три или четири контроли ще бъдат изиграни, като досега сигурен е спарингът с „Ботев” (Пловдив).на 10 февруари при под тепетата.

Колко отг настоящите футболисти обаче ще започнат със зелената фланелка шампионата в еfbet лига, предстои да разберем.

"Ръководството ще продължи да търси начини за излизане от нерадостната ситуация, свързана с недостига на средства за нормалното функциониране на клуба", коментира административния директор на ФК Хебър Борис Димитров. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички