Регионът

Спешната помощ вече покрива областта с линейки 4х4

  09.01.2024 08:21             
Спешната помощ вече покрива областта с линейки 4х4

Акад. Денков връчи ключовете на нова високопроходима кола за спешния филиал във Велинград

ПАЗАРДЖИК. Територията на областта, покривана от филиалите на „Спешна помощ“, вече се покрива изцяло от санитарни автомобили 4х4. Това съобщи за „Знаме“ директорът на ЦСМП-Пазарджик д-р Борис Манев. На сайта си писахме, че предколедно рремиерът Николай Денков връчи ключовете на една от първите пет нови високопроходими линейки на д-р Манев. Мерцедесът е предназначен за филиала на ЦСМП във Велинград, а останалите линейки бяха предоставени на ЦСМП - София за нуждите на филиала в Самоков, ЦСМП - Благоевград за нуждите на филиала в Банско, ЦСМП - Шумен за филиала във Върбица и ЦСМП - Смолян. Връчването на ключовете стана в присъствието на заместник-министрите на здравеопазването доц. Михаил Околийски и проф. Илко Гетов.

 „Доволни сме от придобивката – така покриваме с високопроходими санитарни автомобили цялата област, а нейната територия е около 70 % планинска – екипите ни ходят до труднодостъпни места и в много от общините, включително и в Панагюрско. Особено труден е районът над Велинград в посока Белмекен. Имаме и 5 стари високопланински линейки, които обслужват отделните филиали, но тази наистина е съвсем друг клас и я получихме навреме - преди поредната студена вълна  със задоволство коментира д-р Борис Манев, който е благодарен за подаръка. Той припомни, че спешният автомобил е осигурен по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по ОП "Региони в растеж". По тази програма ЦСМП-Пазарджик има още 14 линейки от общо 30.

 „Желая здраве и една по-спокойна и хубава нова 2024 година и на колегите, и на  читателите на вестник „Знаме“! Ние сме на линия 24/7, но нека всички да пазим здравето си и това на околните“, отправи призив-пожелание директорът на спешния център.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички