Четвъртък, 11 Апр 2024
 
Спорт

За седми път: Спортист №1 на община Панагюрище е Иван Хърков!

  11.01.2024 21:27             
За седми път: Спортист №1 на община Панагюрище е Иван Хърков!

ПАНАГЮРИЩЕ. Очаквано самбистът на СК "Бойни спортове" Иван Хърков спечели тазгодишната анкета "Спортист на годината" на Община Панагюрище. На традиционната церемония, която се проведе в зала „Арена Асарел“, възпитаникът на Иван Нетов за седми път получи признанието за най-добър сред най-добрите. Втори в топдесетката се нареди Момчил Поптолев от клуб по лека атлетика „Оборище“, а на трето място е Катрин Радивчева от плувен клуб „Каменград“.На четвърто място в класацията се наредиха двама спортисти – тенисистът Георги Ефтимов от СКТМ „Асарел-Медет“ и Силвана Байкова, която се е доказала в два спорта - състезател е на СК по кикбокс „Оптикс” и СК по таекуондо „Один“. В десетката се подредиха още самбистът Десислав Атанасов от СК „Топалов“, тенисистът Димитър Димитров от СКТМ „Панагюрище”, самбистът Спартак Кеков от СК „Бойни спортове”, хандбалистката Божидара Карагьозова от ХК „Панагюрище“ и Радослав Воденичаров от клуб по картинг „АСК ЛВ – Авто рейсинг тийм".

Да припомним, че родеиият на 9 декември 1996 г. служител на РУ-Панагюрище стана световен шампион от Армения и вицеевропейски от Израел, спечели е Световната купа в Италия, а заслугата е както на треньора му Иван Нетов, така и на целия екип на "Бойни спортове", в който неизменна част е сестра му Милена Хъркова.

Традиционната церемонията бе открита именно от Нетов,

в качеството му на председател на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище. Той наблегна върху добрата екипна работа с Общината и ангажираността на бизнеса – нещо, което трябва да продължи и занапред, подчерта Нетов. Той поздрави отличените и благодари на „Асарел-Медет“АД за подкрепата за местните спортисти.

Поздрав към спортистите отправи и кметът Желязко Гагов, с усмивка вметвайки, че явно ивановците в Панагюрище стават световни шампиони.

"Благодаря ви, че ви има, благодаря ви, че се трудите толкова упорито в тези трудни времена, в които нещата се случват в телефоните, а истинският живот сякаш се случва на заден план. Гордея се, че си поставяте цели и ги изпълнявате, продължавайте в същия дух!“ – пожела кметът на спортистите и даде старт на награждаването.

„Асарел-Медет“АД получи специална награда за принос към развитието на спорта в Панагюрище

Призът беше връчен на изпълнителния директор инж. Николай Пелтеков от председателя на Асоциация на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов. „Приемам това отличие като признание за ръководството и целия екип на нашата компания, за дългогодишната ни политика за подпомагане на спорта в Панагюрище”, каза инж. Николай Пелтеков.

За поредна година призът за най-значимо спортно събитие на 2023 година спечели международният турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън”.

Отбор на годината

е Хандбален клуб „Панагюрище“ с треньори Георги Атанасов и Любка Карагьозова, а логично за най-добър треньор беше избран Иван Нетов от СК „Бойни спортове”.

Имаше и специални награди за високи постижения и цялостен принос към спорта и туризма в Панагюрище - те отидоха заслужето при Илия Царски, Петър Петров, Георги Шишков, Димитър Аврамов и Иван Вакарелов.

Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков връчи специалното отличие на световния шампион по самбо за ветерани Георги Шишков.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички