Други

Обявени са конкурси за директори на 9 общински училища

  12.01.2024 10:27             
Обявени са конкурси за директори на 9 общински училища

Конкурси за директори на девет общински училища в областта бяха обявени вчера, съобщават от образователното министерство. Кои са те, може да видите в таблицата. Конкурсите за страната са общо 276.

До 12 февруари 2024 година кандидатите може да подават документи за участие в регионалните управления на образованието или по електронен път на посочен от конкретното РУО адрес.

Освен заявления, кандидатите трябва да предоставят и своя концепция за развитие на съответното училище във формат PDF, в криптиран вид чрез един от следните формати: ".7z", ".zip" или ".rar".
Конкурсите ще протичат в два етапа – писмен изпит и събеседване. Кандидатите, получили минимум 30 точки на теста, ще бъдат допускани до втората част.

Тестът за писмената част и казусите за събеседването ще бъдат предоставяни от МОН.

Кандидатите ще трябва да представят и да защитят концепцията, която са подготвили, както и да отговарят на допълнителни въпроси, поставени от членовете на комисията по провеждане на конкурса.
При провеждане на етапите се осигуряват аудио-видеонаблюдение и аудио-видеозапис.

В комисията за провеждане на конкурса за заемане на длъжността „директор“ на общинско училище ще се включат трима представители на съответното регионално управление на образованието, представител на общинската администрация, определен от кмета на общината, както и представител на обществения съвет в училището, за което е обявен конкурс.

Повече информация за процедурата ще откриете на сайта на МОН.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички