Понеделник, 15 Апр 2024
 
Регионът

Детска градина “Детелина“ - с. Паталеница залага на екообразованието

  15.01.2024 11:55             
Детска градина “Детелина“ - с. Паталеница  залага на екообразованието

С презентацията „Природата и ние“ над 40 малчугани от детска градина „Детелина“ в Паталеница и изнесените групи в Дебръщица и в Црънча, участваха в тридневно предколедно приключение под името „Малки герои: Как да се грижим за природата“ в партньорство с „Ди Ес Смит България“ - водещ доставчик на устойчиви опаковъчни решения, продукти от хартия и услуги за рециклиране в световен мащаб.  Събитието е част от Националната програма „Хубаво е в детската градина“, по която ДГ „Детелина“ е единствената детска градина на територията на община Пазарджик, която участва.

На събитието от „ДС Смит“ представиха пред децата презентацията „Природата и ние“, като на фокус бяха няколко теми - нашите ограничени природни богатства, моделът „Вземи, използвай, изхвърли“, рециклиране и правилно разделяне на отпадъците.

Децата се забавляваха с играта „В правилния цвят ме постави!“ и обогатиха знанията си за разделното събиране на отпадъци. Имаше и иновативни кошчета от велпапе, а всяко дете получи индивидуално изработена корона със снимка на продукт, за който трябваше да покаже къде трябва да бъде рециклиран.

В кулминацията малките герои украсиха „Еко елха“, изработена специално за събитието от велпапе. Техният вдъхновяващ ентусиазъм, съчетан с желанието да допринесат за опазването на околната среда, ги насочи да създадат играчки от природни и отпадъчни материали. Малките еколози дадоха началото и на инициативата „Алея на приятелството“, която има за цел засаждането на все повече дървета на различни места в страната.

Госпожите в забавачката и изнесените групи - Мариана Василева и Ваня Андонова, получиха много благодарности за ентусиазма. Те пък са признателни на всички, които се включиха в това зелено приключение: децата, родителите, екипа на градината, „ДС Смит“, кмета на Паталеница Стоил Фърцов, възпитаници от 1 клас на ОУ "Константин Величков" с класен ръководител Красимира Тодорова, „Телемедия“, Антон Стоянов и Милен Торбев. На мама Кате, мама Боби, мама Лазе, мама Блага за помощта, както и на Лазарина Голачка, за коледната украса.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички