Четвъртък, 18 Апр 2024
 
Други

Банска легенда вдъхновила писател за нова книга

  14.01.2024 08:07             
Банска легенда вдъхновила писател за нова книга

БАНЯ. Приятна и неочаквана среща с писателя Стоян Влахов - автор на повече от десет книги, се проведе в НЧ „Пробуда-1872“ в будното панагюрско село.

„С господин Влахов отдавна се познаваме и имаме добри и ползотворни отношения. Той ни е гостувал неведнъж и при срещите в читалището сме обменяли мисли, теми  и  идеи от взаимен интерес. Този интерес, както се вижда, от сегашното посещение, е прераснал в творческо вдъхновение  и всичко това  е довело до написването на една книга, посветена на село Баня“, поясни секретарката на НЧ „Пробуда-1872“ Радка Мутева пред „Знаме“.

Книгата е базирана на местна легенда и заглавието й е „Вълшебната мелодия“. Стоян Влахов подари книгата на читалищната библиотека.

При гостуванията си по различни поводи  при нас,  г-н Влахов, както сам казва, е бил запленен от природните красоти и дадености на селото ни. Благодарим му за посещението и за подаръка, и обявяваме, че ще намерим удобно време, за да може той да представи тази книга, , както и останалите си творби, пред обществеността на Баня“, заяви Радка Мутева.

Последната книга на Стоян Влахов е интересен и вълнуващ разказ, в който мит и реалност се преплитат, за да ни пренесат в отдавна отминали времена и да ни разкажат за любовна магия, породена от тайнствена вълшебна мелодия…

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички