Регионът

Мениджъри от „Биовет“АД и учители посетиха „Асарел-Медет“АД за обмяна на опит относно дуалното обучение

  17.01.2024 15:06             
Мениджъри от „Биовет“АД и учители посетиха „Асарел-Медет“АД за обмяна на опит относно дуалното обучение

Мениджъри от „Биовет“АД и преподаватели от Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Атанас Ченгелев“ в Пещера посетиха „Асарел-Медет“АД за да обменят опит и информация относно системата за дуално обучение. Групата беше водена от инж. Борислав Бонев-заместник-директор „Ферментационно производство“. Поводът за интереса към компанията бе проектът за дуално обучение, който се осъществява в партньорство с Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище, разказаха от "Асарел Медет" АД.
 
Лушка Паланкалиева, директор „Административни и регулаторни дейности“ в „Асарел-Медет“АД, поздрави гостите и ги запозна с хронологията на проекта, който стартира в Панагюрище, когато дори на национално ниво нямаше ясна стратегия и нормативна база за професионалното образование чрез работа. За пътя от приема на първия випуск дуални ученици през 2014 г. досега разказаха Анна Гарноева – и. д. ръководител на отдел „Персонал“, Стоян Боев - експерт обучение и квалификация, и Ангел Шишков – експерт по организация на труда в отдел „Персонал“. Мениджърите от „Биовет“ и преподавателите от пещерското учебно заведение се срещнаха с част от учениците, които бяха на практика на работните си места, както и с техни наставници.
 
Към момента в ПГХВТ "Атанас Ченгелев" по системата на дуалното обучение провеждат занятия 22-ма ученици от ХI и ХII клас.  Те провеждат своите практически занятия в "Биовет" АД. Специалността, която изучават е: "Технология в биопроизводството". През октомври бяха подписани трудовите договори на обучаемите, съобщи г-н Георги Щерев, който е пряко ангажиран с осъществяването на образователната дейност в предприятието. Припомняме, че всички завършили ученици могат веднага да започнат работа в "Биовет" АД, а ако желаят да продължат във висше учебно заведение по същата специалност, могат да разчитат на петгодишна стипендия от "Биовет" АД. Всички ученици получават и трудово възнаграждение за производствената си практика по дуалното обучение.

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички