Пазарджик

Подаръци и изненади за Бабинден от директора на РЗИ Пазарджик

  19.01.2024 11:05             
Подаръци и изненади за Бабинден от директора на РЗИ Пазарджик

Директорът на РЗИ Пазарджик - д-р Димитър Савов, връчи поздравителни адреси на АГ-отделенията към лечебните заведения в град Пазарджик по повод 21 януари - Бабинден и Ден на родилната помощ и подари ръчни помпи за кърмене, книжки за оцветяване на здравни теми за деца и други промотивни материали свързани със здравето на децата и майките, осигурени в изпълнение на дейности по Национална програма "Майчино и детско здравеопазване“.

Националната програма "Майчино и детско здравеопазване" има за цел да подобри здравословното състояние на бъдещите майки и техните деца. Тя се фокусира върху осигуряването на оптимални условия за пренатално и постнатално здравеопазване.

Стратегическа цел на програмата е подобряване на ключовите показатели, свързани със здравето на бременните жени, майките, децата и подрастващите, чрез подобряване на достъпа до здравни услуги извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, промоция на здраве и осигуряване на подкрепа за добри практики в областта на интегрираните здравносоциални услуги. Една от подцелите е повишаване на информираността на населението по въпросите на репродуктивното здраве и семейното планиране, бременността, раждането и грижите за децата. Това включва насърчаване на кърменето и осигуряване на добри условия за хигиена и хранене на новородените, насърчаване на физическата активност и правилното хранене на децата, изграждането на здравословни навици и превенция на рисковото поведение.

Закупуването и предоставянето на ръчни помпи за кърмене на „Неонатологично отделение“ към „МБАЛ - Пазарджик“ АД и акушеро-гинекологичните отделения към МБАЛ „Хигия“ АД и към УМБАЛ „Пълмед“ ООД клон - МС „Здраве“ – Пазарджик, е инициатива на Здравната инспекция в подкрепа на кърменето и в изпълнение на задачите на Националната програма.

На срещата с представителите на лечебните заведения д-р Д. Савов сподели: „... Като се насърчава кърменето и се осигурява подкрепа на майките, обществото инвестира в здравето и доброто на децата, предоставя възможност за отличен старт в живота на бъдещите поколения“.

Д-р Д. Савов поздрави присъстващите с предстоящия празник на Родилната помощ и изказа своята признателност и благодарност към лекарите-гинеколози и акушерките за тяхната отдаденост на професията, за знанията и уменията да превърнат момента на раждането в един от най-съвршените и благополучни мигове в живота на жената и нейното бебе.

На всички участници в магията на раждането, д-р Савов пожелава здраве, дълъг живот и много бебета през 2024 година.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички