Други

Читателско: Тържество на духа, но без "войводите"

  19.01.2024 07:35             
Читателско: Тържество на духа, но без \

Вълнение и възторг изпълниха зала "Маестро Г. Атанасов" на 12.01 (петък) в Пазарджик. Концертът на АНПТ "Пазарджик" бе посветен на 146 години от Освобождението на града ни от османска власт.

Артистичност и висок професионализъм лъхаше от изпълнението на участниците, които с жар и безрезервна всеотдайност представиха на публиката цяла една епоха в три музикално-танцови картини - на робството, хайдутството и всенародното веселие. Прекрасно поднесена хронология на историческите събития, за които преди това чухме в словото на водещата Иванка Паунова - диригент на хора при Ансамбъла.

Сърдечна благодарност на всички художествени ръководители и организатори на този вълнува спектакъл, изпълнил сърцата ни с любов и преклонение пред подвига на героите.

Хвала вам, изпълнители чудесни, че възвисихте отново българския дух и припомнихте за единството и обединението на един народ, който постига своята велика цел, начело със своите войводи, апостоли и с цената на хиляди жертви.

И тук възниква големият въпрос: "Къде бяха в този момент днешните "войводи" на града, за да подкрепят приветстват това тържество на духа?".

Да, те присъстваха на другия ден в поднасянето на цветя на паметниците, но беше редно да уважат и концерта. Уважаеми управници, не се ли сещате или забравяте, че вашите управленски постове днес са осигурени благодарение точно на тези исторически събития, пред които ние всички правим дълбок поклон?

Бъдете с нас, уважавайте усилията на всеки за доброто на града ни и ние ще ви бъдем признателни!

Да бъдем заедно и да ценим свободата си!

Грозденка ВАСИЛЕВА

с. Мирянци

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички