Регионът

Петима талантливи младежи с премия “Стефан Чуклев“

  20.01.2024 07:49             
Петима талантливи младежи с премия “Стефан Чуклев“

ПАНАГЮРИЩЕ. Петима талантливи младежи получиха наградите премии „Стефан Чуклев“, които традиционно се връчват от „Ротари клуб“ – Панагюрище. Отличията са за постигнати успехи в областта на изкуството и науката, както и за популяризирането им сред младите хора.

Тазгодишните носители на приза „Стефан Чуклев” са Глория Щрангова, Нели Недкова, Кристина Гочева, Лора Куруджиева и Танислав Иванов. Всеки от наградените получи грамота и сумата от 300 лева.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Да припомним, че наградата бе учредена по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов – художникът, който е учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“.

 „Ротари клуб ще продължава да залага на талантливи млади хора, чиито път е начертан в изкуството и науката“, каза при връчването на премиите Хаинов.

Премията се връчва за седма поредна година, като средствата за нея бяха събрани от продажбата на картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище на името Стефан Чуклев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички