Пазарджик

Кметът Петър Куленски: Фермерски пазари за местни производители е тема, която разглеждам с приоритет

  20.01.2024 07:38             
Кметът Петър Куленски: Фермерски пазари за местни производители е тема, която разглеждам с приоритет

Преди дни писахме за срещата на земеделския министър Кирил Вътев с производителя от Мало Конаре Иван Кабуров. Освен министър Вътев, в оранжерията на Кабуров бяха и заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев, председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, заместник-областният управител на Пловдив Димитър Добрев и кметът на Пазарджик Петър Куленски.

- Очертахме редица решения на местно и национално ниво, които ще подпомогнат реализацията на по-конкурентен продукт на българския земеделски производител. Локални обединения в хранителни кооперативи са един от начините – коментира след срещата кметът Куленски.

Той увери местните производители, че винаги ще могат да разчитат на качествена подкрепа в лицето на новото управление на Община Пазарджик.

- Организирането на местни фермерски пазари за местни производители е тема, която разглеждам с приоритет. Обединенията правят по-силен, по-качествен и значително по-реализиран с предвидимост продукт – убеден е още кметът. Той допълни още:

- Важно е да създадем условия за съхранение на качествената българска продукция и нейната реализация на трапезата на всеки човек в Пазарджик и околията. Не само за да поддържаме качествата и вкусът, с които всички сме израснали, а за да съхраним достойнството от това да отглеждаш на българска земя за българския потребител.

(Зн)


 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички