Понеделник, 22 Апр 2024
 
Пазарджик

В болница „Хигия“ посрещнаха Бабинден с новородената Станимира

  22.01.2024 18:25             
В болница „Хигия“ посрещнаха Бабинден с новородената Станимира

ПАЗАРДЖИК. В „Хигия“ посрещнаха Бабинден още преди изгрев с момиченце - прекрасна Станимира – 3.350 кг. С новородената принцеса жителите на Ветрен вече са с един повече.

А празникът в здравното заведение в Пазарджик започна с тържествен водосвет, отслужен за здраве от отец Петко Еленкин. Официални гости на тържеството бяха заместник-кметът на Пазарджик Любомир Гечев и директорът на РЗОК -Пазарджик Донка Жейнова.

„На този ден, винаги сме изправени пред погледи на благодарност от нашите многобройни родилки“, не скри емоцията си старшата акушерка Василка Атанасова, преди да даде думата на началника на Акушеро-гинекологично отделение „Хигия“ д-р Пламен Станев.

„На празник се дава и отчет.

Статистиката говори за това, че сме добри в работата си

През изминалата година сме имали 287 раждания и сме посрещнали 289 бебета. Да участваш в процеса на раждане е привилегия, подплатена с много професионализъм и колективен труд. Благодаря на ръководството и на колегите от всички структури в болницата, защото ние сме един екип“, каза д-р Станев.

Празникът в най-радостното отделение в болницата уважи и изпълнителният директор на Лечебни заведения “Хигия“ д-р Цветелина Спиридонова.

„Неделя е Божи ден, раждат се само хубави деца, слънчеви. Нека Станимира, която е проплакала първа днес при нас да е жива и здрава, и да носи слънцето в себе си“, нарече д-р Спиридонова.

„Празникът на родилната помощ винаги е бил

свързан с емоцията

на останалите хора около акушерите и колегите лекари, защото всъщност те се оказват изцяло безпомощни и са гласували изцяло доверие на хора, които са малко познати за тях. На това, колегите от АГ специалността са богати. Най-голямото богатство е доверието. Ние хирурзите нямаме чак такава база от доверие, за което ви завиждаме“, каза д-р Спиридонова и пожела на екипа да продължи да получава много добро в живота си и много любов, и с ръцете си да я предават на всяко бебе, което пипат.

„И така можем да променим света, защото ще раждате и ще изпращате едни добри хора в този свят и той ще става все по-красив и по-човечен. Така че вашата добрина и благословията, които вие сте получили да бъдат проведени с ръцете ви. Бъдете здрави“, каза в приветствието си д-р Цветелина Спиридонова.

Екипът на клиниката пресъздаде и обреда с измиването на ръцете от народната традиция за празника - ритуал, посветен основно на

засвидетелстване на уважение и почит

към акушер-гинеколозите, а в по-далечно минало и към възрастните жени, които са бабували на родилките.

По повод Деня на родилната помощ, поздравителни адреси до изпълнителният директор на болница „Хигия“ и екипа на Акушеро-гинекологично отделение изпратиха кметът на Пазарджик Петър Куленски, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, председателят на Общински съвет – Пазарджик Найден Шопов, директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Димитър Савов.

А

областният управител Валентира Кайтазова посети болница „Хигия“ днес

Въпреки личните ангажименти, които не са й позволили да присъства вчера на тържеството по повод Бабинден тя намери начин да уважи екипа на Акушеро-гинекологично отделение.

„Безценни са Вашата подкрепа, грижа и съпричастност в най-съкровения момент – поемането на първата глътка въздух, посрещането на първата майчина усмивка, която измества всички страдания и носи огромна радост. Като жест на безкрайното ми уважение към Вас е днешното ми посещение в клиниката. Всички Вие носите светлина. Приемете моята лична и институционална благодарност. Бъдете здрави, вдъхновени и все така отдадени на професията“, пожела още на лекарите и акушерите г-жа Кайтазова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички