Четвъртък, 25 Апр 2024
 
Други

В нито едно училище в областта не е открито взривно устройство

  23.01.2024 10:45             
В нито едно училище в областта не е открито взривно устройство

Неприсъствен ден, по решение на директора, е само в Средното училище в Сърница, полицейското присъствие днес навсякъде ще е засилено

Във връзка със съобщението, което беше изпратено до всички структури на МВР за сигнал за поставен взривни устройства в училища, на територията на Областната дирекция на МВР в Пазарджик са предприяти необходимите действия, съобщиха оттам.

Ангажирани са всички служители на структурните звена в дирекция, както и на районните управление в цялата област. Рано тази сутрин, съвместно с директорите на учебни заведения, са извършени проверки на абсолютно всички училища на територията на Пазарджишка област.

Не са открити подозрителни пакети или вещи и учебният процес е стартирал нормално. Неприсъствен ден и то по преценка на директора е единствено в Средното училище в град Сърница. Всички останали училища функционират нормално и учебния процес в тях върви, както обикновено. Някъде е започнал със закъснение. Ще бъде засилена полицейското присъствие на територия та на цялата област през днешния ден, предупредиха в заключение от полицията.

Съобщение на МВР:

Във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища Министерството на вътрешните работи извършва проверки в цялата страна. Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Полицейските действия ще продължат през целия ден.

(Зн)
 

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички