Пазарджик

Петър Куленски: За падналия светофар - комисия ще провери светлинните съоръжения! Безопасността на пешеходците и водачите е най-важна

  27.01.2024 12:59             
Петър Куленски: За падналия светофар - комисия ще провери светлинните съоръжения! Безопасността на пешеходците и водачите е най-важна

Поради ураганния вятър в Пазарджик днес светофар на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и бул. "Цар Освободител" беше прекършен в основата си, падайки върху чакащ на червен сигнал бус. За огромно щастие пострадали няма, водачът на транспортното превозно средство е в шок, но е невредим. Поднасям лично своите извинения на водача за причинения му стрес, както и на всички граждани за ситуацията!"

Това заяви преди минути на страницата си във Фейсбук кметът на Пазарджик Петър Куленски.

"Знаме" писа за инцидента по-рано днес.

"Моментално реагирахме и на място са екипи на общината, пожарната и МВР. Фирмата, отговорна за поддръжката на светофарите, веднага ще се погрижи за обезопасяването на съоръжението, както и всяко друго, което дава индикации за риск поради силния вятър.

Разпоредил съм моментално техническо обследване на състоянието на цялата светофарна уредба в града. Специално създадена за целта комисия ще координира огледа на всички светофари и пътни знаци в града, за да провери доколко са амортизирани и компрометирани съоръженията от външните атмосферни влияния.

Моля да се отнесем със завишено внимание, днес ветровете се очаква да достигнат 90 км/ч! Безопасността на пешеходците и водачите на транспортни средства е най-важна и ще вложа всички усилия да я подсигуря. Отново поднасям своите извинения за причинения стрес и неудобство и отправям молба към всички граждани да се въздържат от излизане навън, докато вятърът не утихне. Ще информираме гражданите своевременно за метеорологичната ситуация в Общината.
Моля, при идентифицирана опасност в която и да е точка на града и селата поради силния вятър, да се свържете моментално с нас на дежурната линия на Община Пазарджик на тел. 034402359 или на тел. 112. С екипите ми сме на разположение и на терен!", коментира градоначалникът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички