Спорт

Любо Пенев: Трябва контакт с Общината! Ако някой иска да закрие футбола в Пазарджик, да го каже

  02.02.2024 16:02             
Любо Пенев: Трябва контакт с Общината! Ако някой иска да закрие футбола в Пазарджик, да го каже

ПАЗАРДЖИК. Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев заяви, че проектът "Хебър" е в застой и трябва директен контакт без посредници между клуба и Общината. "Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да го каже ясно на висок глас", каза Пенев, който заяви мнението си, че Хебър трябва да получи финансова подкрепа от Общината. Наставникът говори на пресконференция в БТА заедно с председателя на Управителния съвет на клуба Елизар Спасов и общинския съветник и спонсор на "зелените" Румен Димитров,

"Може би трябва Общината и ръководството на клуба да има директен контакт без посредници. Така абсолютно всичко ще бъде изнесено на масата", започна Пенев. "Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работя с голямо удоволствие. Когато взех решение да дойда, ми хареса проектът и базата – това е една от най-добрите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага страхотни усилия да продължи да се движи, но е очевадно, че трябва подкрепа, която трябва да дойде от Общината. Това, че има нов кмет, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър? Не се помага на футболния клуб и ние сме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Разглобихме един много добре формиран отбор, който играе добър футбол и резултатите са налице", обясни Ел Голеадор.

"Този тим написа нова страница в историята за Хебър (Пазарджик). Миналата година не само че не изпаднахме, но дори и не играхме и плейоф за оставане в елита. Започнахме силно сегашното първенство и сме в една добра позиция. Хебър е едно добро и стойностно лице за град Пазарджик. Ако този проект потъне, това ще бъде още един пример колко е лесно да да разрушиш нещо, което е изградено много трудно. Това не трябва да го позволяваме. Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на висок глас", призова Любослав Пенев.

Той е оптимист, че в спортно-технически план ще има нови попълнения, които да заменят трансферираните трима основни футболисти Николов, Игонен и Охене.

„Този застой, в който се намира проектът, не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или следващата зима, при добре комплектован отбор, щяхме да реализираме трансфери за в пъти по-високи суми, с които в един следващ момент отборът да се самоиздържа, което е много добре за един клуб. Защо интересът към нашите футболисти идва сега? Защо другите клубове циркулират около Хебър като лешояди? Нито едно от момчетата не искаше да си ходи. Дано да не се налага да се разделяме с други“, каза още Пенев и коментира слуховете за евентуално свое напускане на тима. "Аз съм всеки ден на тренировка и продължавам да се ангажирам с работата в Хебър. Излишно е да коментирам слуховете за мое напускане“, приключи темата Пенев.

(Зн)


Свързани