Пазарджик

Камари с боклуци бяха почистени от гробището в Мало Конаре

  08.02.2024 16:57             
Камари с боклуци бяха почистени от гробището в Мало Конаре

Веднага след като научава за проблема, кметът на общината Петър Куленски разпорежда на сметопочистващата фирма да ги отстрани

Kамари с боклуци бяха засипали гробищния парк на село Мало Конаре. Купища, при това - видимо с умишлена човешка намеса. Веднага след като това достигна до кметът на общината Петър Куленски, той разпорежда на сметопочистващата фирма да отстрани замърсяването.

Ето какво каза по този повод:

- Паралелно с това събирам всички кметове на села, за да дадем изрични указания за по-добра комуникация и превенция към жителите на населените места в община Пазарджик. Важно е, за да можем да създадем устойчиви начини за засилен контрол над чистотата навсякъде.

Независимо от това, искам да отправя призив. Моля да отделяме повече време, за да съберем отпадъците си и да ги изхвърлим в отреденото за целта място.

Ролята на Общината не е всемогъща, способностите на една община като институция не са безкрайни. Събирането и извозването на отпадъците на града е наша грижа, но това да не замърсяваме около нас, хвърляйки отпадък на места, които съвсем не са определени за това, е колективна отговорност.

Въпрос на лично самосъзнание е да искаме да живеем в по-чиста и по-добра среда – с ред и контрол, които не просто се налагат от институцията, а се отстояват от всички нас с поведението ни. И особено за гробищните паркове - начинът, по който се грижим за лобните места на близките ни, показва и какво е уважението ни към живота като цяло.

Моля да бъдем по-бдителни и добри към местата, в които живеем. Благодаря за подадените сигнали и възможността да реагираме веднага така, както следва да се случва.

(Зн)


Свързани