Регионът

Журналистка описва 4-месечния си престой в Китай

  09.02.2024 07:52             
Журналистка описва 4-месечния си престой в Китай

ВЕЛИНГРАД. На 9 февруари /петък/ от 17:00 часа в Художествена галерия в курорта младата журналистка от вестник „Дума“ Таня Георгиева Глухчева ще представи своята последна книга „4 месеца и 22 часа” (издание на Университетско издателство "Св. Климент Охридски"). Поредната книга на талантливата авторка е посветена на престоя й в Китай миналата година. Там тя се озовава по покана на Китайския международен пресцентър, където с още 59 журналисти от Източна и Централна Европа, Азия, Африка и Карибите в продължение на 4 месеца отразяват различни събития. Потапят се и изучават културата и начина на живот на местните хора. В книгата и има 4-5 основни герои, всеки с различен произход и история.

„Отразявахме различни събития, като започнем от Двете сесии в началото на март, различни изложения, свързани с нашия географски регион, (например в Нинбо през април бяхме на 3-то експо за хранителни и други стоки от Източна и Централна Европа), присъствахме на откриването на срещата на върха Централна Азия – Китай. Видяхме президента Си Дзинпин на няколко метра от нас и се срещнахме с други важни политици. Лично за мен беше много вълнуваща срещата с бившата президентка на Бразилия, жената с български корени – г-жа Дилма Русеф...", разказва авторката.

Таня Глухчева е родена на 29 март 1986 г. в София, но когато е на 5 години заминава със семейството си за Уинипег, Канада. Първата книга, която написва е "Да пътуваш в петък 13", която разказва за "приключенията и" по време на КОВИД-пандемията в Южна Америка.

(Зн)


Свързани