Четвъртък, 29 Фев 2024
 
Крими

Трима са задържани за отглеждане на марихуана

  09.02.2024 10:21             
Трима са задържани за отглеждане на марихуана

Трима са задържани за отглеждане и съхранение с цел разпространение на марихуана. Акцията по тяхното установяване и задържане е проведена от служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Екипи от криминалисти извършили претърсване в жилища обитавани от трима жители на Ракитово. В къщата на 52-годишен мъж органите на реда открили добре оборудвана и подготвена за отглеждане на канабис домашна наркооранжерия. В нея били засадени в саксии 51 растения от рода на конопа с височина между 40 и 50 сантиметра. Помещенията билиоборудвани с необходимото електрозахранване, системи за контрол на осветлението, температурата и влажността. Полицаите иззели общо 8.845 килограма зелена листна маса.

Последвали претърсвания в жилищата на 25 годишен ракитовец и негов 36-годишен съгражданин. В двете къщи служителите на областната дирекция на МВР открили общо около 205 грама зелена листна маса от глави и съцветия, която реагирала положително на марихуана.

И тримата жители на родопското градче са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград. Спрямо тях е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Продължава работата по документиране на престъпната им дейност.

(Зн)


Свързани