Спорт

“Тигрите“ не успяха и срещу Монтана в efbet Супер Волей

  10.02.2024 21:02             
“Тигрите“ не успяха и срещу Монтана в efbet Супер Волей

ПАЗАРДЖИК. Волейболистите на Хебър не успяха да се поздравят с така чаканата победа в efbet Супер Волей. "Тигрите" загубиха от коравия тим на Монтана като домакини с категоричното  3:0 (25:13, 25:20, 25:19) в мач от 16-и кръг, изигран в зала "Васил Левски", а това е десета поредна загуба на младоците ни в първенството от есента насам. Така монтанчани са пети в таблицата с 29 точки (10 победи, 6 загуби), "тигрите" са девети със 17 точки (5 победи, 11 загуби).

Гостите диктуваха изцяло положението в първия гейм, като поведоха в срещата без особени проблеми.

И във втория гейм състезателите от Северозапада бяха доминиращи до 13:9, след което допуснаха нашите да скъсят дистанцията и да изравнят, но тимът на Даниел Пеев успя да се наложи и във втората част, нъпреки горещата подкрепа от трибуните за хеърци.

Третият гейм тръгна с игра на амплитуди, но монтанчани успяха да надделеят след 14-та точка. Така те записаха чист успех.

В двубоя най-резултатен бе Фахри Септиан Путратама с 15 точки (5 аса, 1 блокада), 14 точки записа Кристиан Валчак (1 ас, 1 блокада). С 10 точки приключи Самуил Вълчинов (2 блокади), толкова записа и Павел Душков (2 блокади). За съперника Стефан Иванов бе единственият с двуцифрен актив - 15 точки.

В следващия кръг - на 16 февруари, петък, Хебър излиза срещу Пирин (Разлог).

(Зн)


Свързани