Спорт

Подписка за смяна на управата на “Хебър 1918“ бе стартирана от адвокат-футболен татко

  11.02.2024 07:25             
Подписка за смяна на управата на “Хебър 1918“ бе стартирана от адвокат-футболен татко

Няма срок за свикване на Общо събрание и така старият Управителен съвет спокойно може да си изпълни мандата, казва Тинко Василев

Адвокат Тинко Василев инициира подписка с искания за промяна в ръководството на ФК "Хебър 1918", както и за спешни мерки за развитието на Детско-юношеската школа. „Промяната е крайно наложителна, а подадените оставки към момента не произвеждат действие“, коментира той пред „Знаме“. Ето какви мерки трябва да се вземат, според юриста, чийто син играе в ДЮШ на "Хебър".

„Кризата във ФК "Хебър 1918" е видна, като в тези моменти се вижда невъзможността на ръководството да овладее ситуацията. Необходими са промени в ръководството на клуба. Създадената ситуация води до пълна липса на адекватно управление, а подадените оставки не пораждат никакво действие към момента. Въпреки подадените оставки, Управителния съвет продължава да изпълнява своите функции, до момента, когато бъде свикано Общо събрание и бъде избран нов Управителния съвет. Срок за това обаче няма. Стария Управителния съвет, макар и в оставка, може да работи до изтичане на мандатите им. Управителния съвет се избира от членове на сдружението, част от Общо събрание. Поради това спешните мерки, които следва да се вземат незабавно, е приемане на нови членове  на сдружението, свикване на извънредно Общо събрание и избор на нов Управителния съвет. Новият Управителния съвет следва да се състои от хора, които са загрижени за бъдещето на клуба и имат адекватни идеи и решения на проблемите“, казва Василев.

И допълва, че с него се свързват множество хора, които подкрепят подписката, подписват се и изявяват желание да помагат. „Затова всеки, който пожелае, може да се включи в подписката, която стартиртах, за да покажем, че искаме и можем да променим клуба ни и ДЮШ към по-добро бъдеще.

Като гражданин и родител, съм загрижен за бъдещето на отбора и Детско-юношеската школа на клуба. Сблъсквам се непрекъснато с проблемите, пред които е изправена школата, поради което реших, че всеки един от нас е добре да помогне с каквото може. През годините досега многократно се налага да покриваме всякакви разходи на децата от ДЮШ- екипи- тренировъчни и официални, такси за тренировки, такси за участие в първенства и турнири и много други. От ръководството на "Хебър" не се прави необходимото дори за покриване на елементарните нужди за децата, дори и тези, които са в представителните отбори и защитават името на клуба и града ни - нито екипировка или различни поощрения за постигнати успехи, липсват достатъчно пособия, а както стана ясно, дори заплати и осигуровки на треньорите не са заплащани. Независимо, че родителите заплащат всички такси и наскоро правиха дарения“, добави адвокат Василев.

(Зн)


Свързани