Спорт

Убедително! Сестри Стоеви спечелиха Открития шампионат на Азербайджан

  11.02.2024 19:25             
Убедително! Сестри Стоеви спечелиха Открития шампионат на Азербайджан

БАКУ. Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха безапелационно Открития шампионат на Азербайджан на двойки, който е и олимпийска квалификация, и то по безапелационен и стряскащ конкуренцията начин. Това съобщи треньорът и председател на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" Неделчо Кесов, който е в Баку. Надпреварата започна на 8 февруари и приключи преди минути, а участие взеха състезатели от 43 държави.

Състезателките на “ Бадминтон-скуош клуб Пазарджик победиха първо двойката от Украйна Бухрова/Кантемир с 2:0 гейма, след това се наложиха над двойката от Австрия Йонг/Хохмайер с 2:0 гейма, на полуфинал след супер игра не оставиха никакви шансове на американките, които са им преки конкурентки за класиране на олимпиадата. Те полбедиха Корбет/Лий с 2:0( 21:15,21:9 ), а на финала доминираха и над канадките Чой/Ву ( също преки конкурентки за местата на олимпиадата ) с 2:0 гейма. Така нашите момичета грабнаха титлата от Азербайджан, със стряскащо силна игра и надмощие.

По този начин, със спечелените 4000 точки за Световна ранглиста и за ранглистата за класиране на жлимпийските игри, следващата седмица във вторник при обновяване на ранглистите, очакваме да са задминали едни от преките конкурентки за местата за олимпийските игри - двойката на Китайско Тайпе, и така да се намираме вече в класиращите се двойки във временното класиране за олимпиадата на двойки жени - коментира Неделчо Кесов. - Най-хубавото е,че титлата дойде след най-силната игра на момичета до сега,а предстоят до края на месец април изключително важни състезания - квалификации за класиране на олимпийските игри в Париж и европейското лично първенство в Германия.

(Зн)


Свързани