Крими

Полицейският бюлетин на 12 февруари 2024 г.

  12.02.2024 12:07             
Полицейският бюлетин на 12 февруари 2024 г.

Петима водачи, седнали зад волана под въздействието на алкохол или наркотици, са установени за времето от петък до днес. Един от тях дори предизвика пътен инцидент с пострадал негов спътник. Около 03.20ч. в неделя в РУ-Пазарджик се получил сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя между селата Црънча и Алеко Константиново. Към мястото на инцидента веднага били насочени автопатрули на РУ-Пазарджик, сектор „Пътна полиция“, аварийно-спасителен екип на пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Пристигайки униформените установили, че 21-годишен водач от село Алеко Константиново е загубил управлението над лек автомобил „Мерцедес“. Возилото се отклонило от пътното платно и са ударило в крайпътно дърво. В резултат на удара е пострадал возещият се в колата 29-годишен съселянин на шофьора. Той е транспортиран в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака, без опасност за живота. От катастрофата „Мерцедес“-ът се е самозапалил и е изгорял напълно. Пътните полицаи тествали водача с дрегер и уредът отчел 1.82 промила концентрация на алкохол. Той не е задържан, тъй като е оставен под наблюдение в областната болница.

Екип на полицейския участък в Ракитово спрял за рутинна проверка микробус „Мерцедес“. Зад волана му бил 54-годишен ракитовец, който бил тестван с техническо средство. Пробата му за употреба на алкохол се оказала положителна – 0.67 промила. Униформените обаче установили, че той вече е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние. 56-годишен пазарджиклия също бил засечен да препуска по улиците на Пазарджик с 1.73 промила алкохолна концентрация. Автопатрул при РУ-Септември извършил проверка на „Мазда“ с водач 33-годишен жител на пазарджишкото село Огняново. Оказало се, че той управлява автомобила под въздействието на наркотици. Своеобразен рекордьор се оказал 32-годишен пещерец. Той бил спипан от автопатрул на РУ-Пещера да шофира „Рено“ със „скромните“ 3.07 промила. Четирима от водачите са задържани за срок от 24 часа.

Мъж притежаващ марихуана е задържан от криминалисти при РУ-Пазарджик. Вчера служители на сектор „Криминална полиция“ при управлението в областния град извършили проверка в къщата на 33-годишен жител на пазарджишкото село Огняново. Вътре полицаите открили полиетиленов плик-тип спейсбек, в който имало суха листна маса. Направеният полеви наркотест реагирал положително на канабис. Дрогата е иззета, а спрямо притежателя и се води бързо производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани