Пазарджик Спорт

Бербатов и Стилиян се срещнаха с футболните клубове и с кмета Петър Куленски /СНИМКИ И ВИДЕО/

  20.02.2024 16:52             
Бербатов и Стилиян се срещнаха с футболните клубове и с кмета Петър Куленски /СНИМКИ И ВИДЕО/

ПАЗАРДЖИК. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и още хора от екипа на кандидата за президент на БФС се срещнаха с представители на футболни клубове от областта като част от обиколката из страната за предстоящия конгрес на 15 март.

Преди това гостите бяха приети  и от кмета на Пазарджик – Петър Куленски, като след срещата в Община Пазарджик дадоха съвместна пресконференция.

„Имахме продуктивна среща с кмета. По този начин показваме нужното уважение. Целта ни е да се опитаме да направим така, че футболът да върви в правилната посока. Това става с диалог с държавата и общините. Само заедно можем да направим така, че клубовете да вървят смело напред. Ще е трудно, но се опитваме да променим футболната обстановка в страната“, заяви Бербатов на брифинга. „Лесно можехме да изберем да не правим още една обиколка на страната, но това е професионалният начин. Виждам, че времената са различни. Страх не трябва да има в никой, защото съм сигурен, че това, за което се борим, няма как да не получи нужния отговор“, категоричен бе Бербатов. А Стилян Петров допълни: „Обсъдихме проблемите на аматьорските клубове, проблемите в детско-юношеския футбол и с какво можем ние да помогнем. Благодарим на кмета, че ни прие и показа уважение.“

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

„“Радвам се, че успяхме да направим една продуктивна среща, в която да обсъдим възможностите не само на българския спорт, но и на проблемите на професионалния и аматьорския футбол в региона, както и възможностите на детско юношеските школи", заяви кметът Петър Куленски. "Това, което аз гарантирах пред Димитър Бербатов и Стилиян Петров е, че лошите практики от миналото, на които на клубовете е оказван натиск как да гласуват на конгнгреси на БФС, ние ще ги пресечем из основи. Клубовете трябва да имат свободата кого да подкрепят", допълни кметът.

„Вчера имаше кандидатура издигнати, днес, утре също може да има, но тези кандидат президенти трябва да знаят нещо много важно. Те трябва да се опитат да обиколят 29 области в страната, както ние го правим, да се срещнат с 540 клуба или техни представители – по две срещи на ден. И ако не го направят и не представят програмата си, тогава за какво се борят”, коментира бившият нападател на „Манчестър Юнайтед”.

По време на срещата Бербатов изложи програмата, която е добре позната на футболните хора от предишната им среща. Той ги увери, че нищо не се е променило, което е красноречиво за управленето на футбола ни. И си записа някои идеи, дошли от въпросите и споделеното от представителите на клубове като "Оборище"-Панагюрище, "Свобода"-Пещера, "Чико"-Бяга и други - за несъвършенствата в правилника, който не позволява на аматьорските отбори да използват футболисти от своите дублиращи отбори, за спънките пред треньорите на подрастващите, за женския футбол, липсата на данъчни облекчения и всякаква помощ от държавата за клубовете и тези, които дават пари за футбол, за непосилните съдийски и други такси за аматьорите в турнирите за Купата на България и други.


Свързани