Спорт

Христо Вълков излиза на татамито във Варшава на Европейската отворена купа

  23.02.2024 11:45             
Христо Вълков излиза на татамито във Варшава на Европейската отворена купа

Днес джудистът на СК „Кодокан“ и учетик в Спортното училище Христо Вълков, който неведнъж досега ни е радвал с изключителните си успехи, заминава за Варшава. В полската столица Вълков ще участва в Европейска отворена купа. Състезанието е от висок ранг и носи точки за Олимпийската ранглиста. При добро класиране нашият джудист ще спечели квота за олимпийските игри в Париж. 

Заедно със състезателя за Варшава заминава и един от неговите треньори в „Кодокан“ Виден Василев. От участие отпадна другият млад и много успешен състезател на „Кодокан“ и Спортното училище Емил Вълчев, който в последния момент получи нелека травма.

Състезанието ще бъде много оспорвано, тъй като за участие в него вече са се регистрирали 487 джудисти от 38 държави от четири континента. Само в категорията на Христо – до 81 кг, участниците са 47, което прави неговата задача изключително трудна.

Срещите на пазарджишкия джудист са в неделя. Ако успее да се пребори за добро класиране Христо Вълков ще спечели точки за участие в Олимпиадата тази година в Париж. Да му пожелаем успех!


Свързани