Спорт

Мазан официално напусна Хебър

  23.02.2024 12:01             
Мазан официално напусна Хебър

Както се и очакваше, защитникът на Хебър Робърт Мазан официално напусна Хебър, за да премине по негово желание със свободен трансфер в състава на ФК Паневежис, Литва. Днес крайният защитникразтрогна договора си с пазарджишкия клуб "по взаимно съгласие", на базата на клауза от контракта, която му позволява да напусне с незабавен ефект при оферта от чуждестранен тим. Към Мазан имаше интерес от ЦСКА, но преди дни стана ясно, че той ще поеме към Литва.

ФК Паневежис е първенец на Литва в завършилото през декември футболно първенство на страната и на базата на това ще участва в следващите квалификации на Шампионска лига. Литовците правят селекция за стартиращото през март ново футболно първенство на страната и бившият словашки национал бе една от основните им трансферни цели. По неофициална информация Робърт Мазан ще получи договор с литовците за 1,5 години и 2 и половина пъти по-голяма заплата, спрямо тази, която вземаше до момента в Хебър. 

Робърт Мазан пристигна в Пазарджик на 7-ми септември, 2022 г. като свободен агент. Като състезател на Хебър той записа общо 44 мача(3801 минути), от тях 3 за Купа България и 41 за шампионат на efbet Лига. Вкара 1 гол и направи 5 асистенции. През настоящия сезон има 20 мача със зелената фланелка(във всички тях като титуляр), 1 гол, 4 асистенции, 4 жълти картона. Беше един от капитаните на отбора. 

От ФК Хебър му благодариха за ползотворните моменти със зеления екип и му пожелава крепко здраве и още много успехи в бъдещите му изяви на терена и в живота.

(Зн)


Свързани