Регионът

Община Панагюрище и спортни легенди подкрепиха инициатива на Онкологичния център към МБАЛ „Уни Хоспитал“

  26.02.2024 08:13             
Община Панагюрище и спортни легенди подкрепиха инициатива на Онкологичния център към МБАЛ „Уни Хоспитал“

В зала ”Арена Асарел” се проведе волейболен турнир „Ние сме“ – шесто издание на инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания. Състезателите от осемте отбора, включили се в турнира, поздрави заместник – кметът на община Панагюрище Петър Каменски. Той подчерта, че здравето е най-важно за всеки човек и затова Община Панагюрище подкрепя всяка инициатива, насочена към здравната култура.

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. 

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център към МБАЛ „Уни Хоспитал“- Панагюрище, припомни, че ракът не е присъда, а диагноза. Д-р Кръстева е инициатор на кампанията „Победителите” и за поредна година събра в зала „Арена Асарел” пациенти, техни близки и здравни специалисти.

Сред участниците в спортното събитие бяха легендарният волейболист Найден Найденов, талантливият български футболист от недалечното минало Георги Велинов, известният травматолог д-р Михаил Илиев. Според всички, благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи, пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота. Водещ на волейболния турнир беше емблематичният Иво Райчев. Накрая и 8-те отбора получиха купи, а състезателите им медали. Най-добре се представи тимът на „Светците”. Той получи специалната награда на името на Петьо Петков.

(Зн)

 


Свързани