Спорт

Седма държавна титла по самбо за Иван Хърков, бронз за Иван Стоев

  26.02.2024 16:58             
Седма държавна титла по самбо за Иван Хърков, бронз за Иван Стоев

ПАНАГЮРИЩЕ. За седми пореден път Иван Хърков стана държавен шампион по самбо при мъжете. Спортист номер едно на общината и състезател на „Бойни спортове“-Панагюрище с лекота стигна до титлата в кат. до 79 кг и бе избран за най-добрия състезател на първенството. 

На държавното бронзов медал спечели и Иван Стоев от СК „Кодокан 2008“-Пазарджик. В категория до 57 кг Иван в първата среща бе изведен, а след това победи Йоан Ангелов от "Локомотив (София) и загуби от световния шампион и многократен международен медалист Борислав Янаков от НСА (той стана първи впоседствие), а в спор за бронза победи Стефан Стефанов ("Илинден"-София). Пети места записаха кодоканците Павлин Спасов, Ангел Славков и Иван Войнов.

„Огромно удоволствие, че за седми пореден път станах шампион на България по самбо за мъже и бях определен за най-добрия състезател на първенството пред домашна публика в град Панагюрище. Това Държавно първенство е етап от подготовката ми за предстоящото Европейско първенство, която започна с участието ми в Международния турнир и лагер в град Минск, Беларус. И сега ще продължи с лагер-сбор с националния отбор по самбо на "Белмекен" и след това с участие на Световна купа в Армения. За да бъде възможно участието ми в тези състезания и лагери, лично искам да благодаря за оказаната финансова помощ на фирмите "Асарел Медет" АД и "Оптикоелектрон Груп" АД“, коментира Хърков във Фейсбук.

"Не можах да тренирам пълноценно, но съм доволен от спечеления медал. Янаков стана първи, а и е световен шампион, но не можа да ме хвърли, би ме с точки от партер", кометнтира пред "Знаме" Иван Стоев.

(Зн)


Свързани