Крими

Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа стопанина на наркооранжерията

  28.02.2024 11:47             
Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа стопанина на наркооранжерията

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Т.Т., на 32 г., за това, че на 27.02.2024 г. в с. Карабунар, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение суха зелена маса с общо брутно тегло 14,590 кг, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на марихуана, като наркотичното вещество е в особено големи размери – престъпление по чл. 354а, ал.2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Т.Т. е повдигнато и обвинение за това, че на 27.02.2024 г. в с. Карабунар, обл. Пазарджик, отглеждал 76 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила  - престъпление по чл. 343в, ал.1 от Наказателния кодекс. 

На 27 февруари 2024 г. в с. Карабунар, обл. Пазарджик, е била проведена специализирана полицейска операция от служители на ОД на МВР-Пазарджик под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

В имот, стопанисван от Т.Т., е била открита оборудвана наркооранжерия, в която имало 76 броя растения от рода на конопа /марихуана/ в начален етап на развитие. В съседно помещение били намерени пластмасови съдове, пълни със суха зелена листна маса от глави и съцветия, които при полевия наркотест реагирали на марихуана с общо брутно тегло от 14,590 кг. Наркооранжерията е била оборудвана с осветление, системи за контрол на вентилацията, влажността на въздуха и температурата. 

Обвиняемият Т.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Извършват се действия по разследването.

(Зн)

 


Свързани